Čtyřmi góly stvrdili ligové prvenství
Klub

Čtyřmi góly stvrdili ligové prvenství

Redakce

Boleslavští potřebovali v posledním mistrovském utkání jeden bod. Proti poslední Dukle Praha získali tři a uhájili vítězství ve své ligové skupině před dotírajícím Hradcem Králové.

V prvním poločase se hrálo většinu času na polovině Dukly. Ta přijela s velkým respektem. Boleslavský brankář Frinta si do přestávky sáhl na míč jen čtyřikrát. V první příležitosti již ve 3. minutě Pajer nedoskočil na rohový kop Kateřiňáka.
V 7. minutě založil útok dlouhým pasem
Pajer a po centru Houžvičky z levé strany se Holeček trefil přízemní ranou k levé tyči - 1:0.
Boleslavští se uvolnili a vypracovali si další šance. Kubelkovi po spolupráci s Kocourkem nevyšlo technické přehazování brankáře. Holečkovu ránu gólman vyrazil na roh. Houžvičkův centr hlavičkoval Lacek do brankáře. V 18. minutě nádhernou boleslavskou kombinaci na jeden dotyk završil Nedošetko nastřelením břevna. Holečkovu přihrávku neproměnil Kocourek.
Ve 31. minutě Lacek překvapil strážce soupeřovy branky Kořínka úspěšnou střelou bezmála z třiceti metrů - 2:0.

Ve 36. minutě na prudký Lackův centr nedosáhl před soupeřovou brankou Kubelka.
Ve 37. minutě při útoku z pravé strany nastřelil Kubelka břevno. K odraženému míči se dostal Kocourek a uvnitř vápna mu obránci umožnili připravit si pozici, ze které skóroval - 3:0.

Těsně před koncem nebezpečně vystřelil pražský Preisler, ale Frinta úspěšně zasáhl u levé tyče.

Ve druhém poločase tempo hry v porovnání s prvním dějstvím viditelně uvadlo a navíc se téměř pět minut (50.-55.min.) nehrálo kvůli ošetřování brankáře Dukly Blahovce, kterému obličej pošramotil Lacek ve snaze dosáhnout na míč, jenž gólman neudržel v náručí. V 57. minutě Kubelka hlavou těsně minul cíl u pravé tyče.
V 63. minutě se trefil boleslavský kapitán z patnácti metrů přesně k pravé tyči - 4:0.

V závěru se Dukla dostala do střeleckých příležitostí a podařilo se ji zmírnit prohru. V 65. minutě po rohu hlavičkoval nekrytý Troníček jen pár centimetrů vedle Frintovy branky. V 71. minutě Soukup vystřelil necelý metr nad břevno.
V poslední minutě utkání Pekarovič zaskočil Frintu technickou střelou z hranice trestného území - 4:1.

Na výhře v posledním mistrovském utkáním ani na oslavách prvenství v ligové tabulce už se nic nezměnilo.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Frinta - Nedošetko, Kozma, Pajer (61. Jonáš), Houžvička (66. Krumpholc) - Kateřiňák - Kocourek (61. Razák), Holeček (51. Zemánek), Hodač, Lacek (51. Horváth) - Kubelka (66. Martínek).

Sestava FK Dukla Praha U17: Kořínek (41. Blahovec) - Végh (41. Šupina), Troníček, Halbich, Preisler - Kulikov (41. Pekarovič), Volek, Vrkoč, Soukup, Gajecký - Kříž (41. Nguyen).

Góly: 7. Holeček, 31. Lacek, 37. Kocourek, 63. Hodač - 80. Pekarovič

ŽK: Lacek, Kateřiňák

Rozhodčí: Kříž - Tvaroh, Kubín

Diváků: 155

Fanshop banner