Upřesnění zahraničních soupeřů v letní přípravě
Klub

Upřesnění zahraničních soupeřů v letní přípravě

Redakce

Boleslavští již znají všechny soupeře letošní letní přípravy, neboť sportovní ředitel Ladislav Minář upřesnil trojici mužstev, s nimiž se potkají při soustředění v rakouském Kaprunu. Střetnou se s rumunským Ploesti, ruským Krasnodarem a izraelským Maccabi Haifa.

Z deseti soupeřů v letní přípravě budou tři prvoligoví (dva v rámci čelákovického turnaje), čtyři druholigoví a tři ze zahraničních nejvyšších soutěží.

Plán přípravných utkání FK Mladá Boleslav
Termíny přípravných utkání nejsou nedotknutelné, můžou se změnit podle vzájemných dohod soupeřů, aby odpovídaly aktuálním potřebám přípravy. Stejně tak termín zahájení Gambrinus ligy se může změnit podle vylosovaného soupeře a požadavku některé z televizí.

Středa 20. června od 17 hodin přípravné utkání FC Hradec Králové - FK Mladá Boleslav (hřiště Lhota pod Libčany u Hradce Králové)

Sobota 23. června od 10,30 hodin přípravné utkání FK Mladá Boleslav - Bohemians 1905 (hřiště Rejšice)

Středa 27. června od 16,30 hodin přípravné utkání FK Mladá Boleslav - FK MAS Táborsko (hřiště Rejšice)

Sobota 30. června dvě utkání na letním turnaji v Čelákovicích (účastníci FK Mladá Boleslav, SK Slavia Praha, FC Slovan Liberec, FK Baumit Jablonec)

Neděle 8. července od 10,30 hodin přípravné utkání FK Mladá Boleslav - FK Varnsdorf (mladoboleslavský Městský stadion)

Středa 11. července přípravné utkání v Rakousku Astra Ploesti - FK Mladá Boleslav

Sobota 14. července přípravné utkání v Rakousku FC Krasnodar - FK Mladá Boleslav

Úterý 17. července přípravné utkání v Rakousku Maccabi Haifa - FK Mladá Boleslav

Neděle 22. července přípravné utkání FK Mladá Boleslav - MFK Chrudim

Neděle 29. července utkání 1. kola Gambrinus ligy

Prvoligový rival z Hradce Králové, jehož hlavním trenérem se na příští dva roky stal mladoboleslavský Jiří Plíšek, byl jedním z pěti týmů, které Boleslavští v uplynulém ročníku ani jednou neporazili (doma na podzim remíza 1:1, venku na jaře prohra 0:2), dalšími byli Liberec, Příbram, Olomouc a Plzeň.

Vršovičtí Bohemians 1905 letos sestoupili s Gambrinus ligy a tak ze čtyř druholigových soupeřů budou nejspíše nejvyzrálejším protivníkem.

Jihočeský FK MAS Táborsko, který měl na jaře na soupisce exboleslavského kanonýra Luboše Pecku a hostujícího boleslavského stopera Kristiána Zbrožka, skončil ve II. lize čtrnáctý se čtyřmi body odstupu od propadliště do ČFL.

Severočeský FK Varnsdorf, jenž využíval v uplynulém ročníku služeb Pavla Tvarohy a Marka Volfa, hostujících mladoboleslavských mladíků, dohrál II. ligu na sedmé příčce a měl jen o sedm bodů méně, než nejlepší jarní tým Brna, který ze čtvrté příčky postoupil do Gambrinus ligy.

Východočeský MFK Chrudim, za který kope exboleslavský útočník Radim Holub, je letošním druholigovým nováčkem. Protože ze čtyřiatřiceti třetiligových mistráků prohrál jen šest, stal se jasným vítězem ČFL. Boleslavská juniorka na chrudimském hřišti prohrála 0:1 a doma vyhrála 4:2.

Letního turnaje v Čelákovicích se v poslední červnové sobotě spolu s FK Mladá Boleslav zúčastní prvoligová mužstva SK Slavia Praha, FC Slovan Liberec, FK Baumit Jablonec. Z dosud konaných devíti ročníků Boleslavští vyhráli tři, a to v letech 2008, 2010 a 2011, tudíž budou letos obhajovat loňské prvenství. Slavia vyhrála také třikrát (2006, 2007 a 2009) a Jablonec jednou (2005), Liberec dosud ani jednou.

FC Astra Ploesti v uplynulém ročníku 2011/12 skončil na dvanáctém místě rumunské ligy s osmnácti účastníky a v osmifinále rumunského národního poháru.

FK Krasnodar je letošní devátý tým v šestnáctičlenné ruské nejvyšší soutěže Premier Liga, ze které v roce 2009 sestoupil a hned po roce se vrátil, takže kde byl v uplynulém ročníku nováčkem. V loňském roce postoupil do čtvrtfinále ruského národního poháru.

Maccabi Haifa FC je loňský izraelský mistr, který letos skončil sedmý v nejvyšší izraelské lize (Ligat ha"Al), kterou hraje šestnáct týmů. V uplynulých čtyřech letech byl třikrát poraženým finalistou izraelského poháru. Finálový duel prohrál letos s Hapoel Tel-Aviv1:2, vloni s Hapoel Tel-Aviv 0:1 v roce 2009 s Beitar Jeruzalém 1:2.

Fanshop banner