Porazili největšího konkurenta, ale vyhráno ještě nemají
Klub

Porazili největšího konkurenta, ale vyhráno ještě nemají

Redakce

Pro boleslavské dorostence byl střet s druhou Slavií utkáním sezóny. Těžkou úlohu zvládli výsledkově, ale při těsné výhře 4:3 jim herní projev narušovala nervozita. Té se musí zbavit v posledním mistráku, který hrají v nedělním dopoledni 10. června doma proti Dukle Praha.

Boleslavským dorostencům totiž na záda dýchá Hradec Králové, který se výhrou v Novém Bydžově udržel tři body za Mladou Boleslaví. A vzájemná bilance ze dvou střetů vyznívá pro Hradec Králové. Ten již ve středu 6. června ukončí svoji sezónu domácím střetnutím se Slovanem Liberec. Pokud získá předpokládané tři body, dostane boleslavské družstvo pod tlak vyplývají z povinnosti proti pražské Dukle bezpodmínečně bodovat, aby českou dorosteneckou ligu vyhráli, tudíž dosáhli cíle vysněného před startem jarní sezóny.

Trenér ambiciózního mladoboleslavského družstva sedmnáctiletých Martin Mrvík to všechno moc dobře ví: „Samozřejmě máme všichni obrovskou radost z konečného výsledku nad Slavií. Kluci chtěli utkání moc zvládnout. Celý týden jsme se poctivě na soupeře připravovali. Na hřišti bohužel vyhrála nervozita a možná i přemotivovanost. Na naší hře to bylo znát a herně jsme nepředvedli dobrý fotbal. Musím vyzvednout výkon brankáře Frinty, který předvedl mnohdy až neuvěřitelné zákroky. Nutno přiznat, že vyhrál šťastnější a herně horší tým. Slavie nás po většinu času přehrávala a byla lepší. Proto varovně zvedám prst. Není hotovo a čeká nás neméně důležité utkání s Duklou, proti níž musíme předvést mnohem lepší výkon. Poslední krok bývá nejtěžší, o čemž se přesvědčilo už mnoho týmů. Zatím není co slavit."

Fanshop banner