Chramosta nasázel Andoře pět gólů
Klub

Chramosta nasázel Andoře pět gólů

Redakce

Fantastickou kanonádu předvedl Jan Chramosta ve dvou červnových startech za reprezentační jednadvacítku. Po dvou gólech do sítě Černé Hory nastřílel dalších pět Andoře.

Česká Lvíčata si upevnila postavení v čele kvalifikační skupiny pro Euro U21 v Izraeli, které se bude konat příští rok. Ve dvou zbylých zápasech potřebuje ještě jeden bod k definitivnímu potvrzení prvního místa a účasti v baráži.

Mezistátní utkání Andorra U21 - Česko U21 1:5 se hrálo v úterý 5. června na velmi nekvalitní hrací ploše, což Chramostovi nezabránilo ve střeleckém představení, nad kterým žasli všichni přítomní agenti spolupracující s věhlasnými evropskými kluby. S kanonádou začal ve 25. minutě přízemní trefou k tyči. Druhý gól přidal ve 39. minutě po spolupráci s Hušbauerem a po třetí skóroval v poslední minutě poločasu doklepnutím centrovaného míče. Hattrick v reprezentačním dresu v rozpětí pouhé dvacetiminutovky mu byl málo a další dva góly přidal v závěru utkání, když se prosadil v 69. a v 77. minutě. Mezi čtvrtým a pátým Chramostovým gólem dal andorský San Nicolas čestný úspěch domácího družstva.

Sestava Česko U21: Štěch - Frydrych (46. Navrátil), Čmovš, Kalas, Lecjaks (74. Novák) - Kopic, Hušbauer, Hanousek (14. Pavelka), Krejčí - Chramosta, Wágner.

Trenér české jednadvacítky Jakub Dovalil je zároveň jedním z asistentů trenéra reprezentačního áčka, které již pobývá v polské Wroclavi, kde zanedlouho odstartuje Euro 2012. A tak jistě Michalu Bílkovi poreferuje, jakého kanonýra má připraveného, pokud by snad bylo potřeba oživit ofenzivní aktivitu dospělého národního týmu.

Honza Chramosta prokázal střelecké schopnosti, jakými před ním v dresu Lvíčat nehýřil nikdo z jeho předchůdců, dnes renomovaných hráčů zahraničních klubů i dospělého reprezentačního mužstva. Ve dvou reprezentačních zápasech nastřílel všech sedm gólů (Černá Hora 2 a Andorra 5) a dosáhl tak fantastické bilance jednoho gólu v průměru na jeden reprezentační start. V týmu ČR U21 nastoupil dosud do dvanácti zápasů a dal v nich celkem dvanáct gólů.
Před tím v mladších dorosteneckých reprezentacích nastoupil za ČR U18 čtyřikrát a dal dva góly, za ČR U19 čtyřikrát, ale netrefil se ani jednou, a za ČR U20 dvakrát a dal dva góly.

Fanshop banner