Juniory chválil vlastní i soupeřův trenér
Klub

Juniory chválil vlastní i soupeřův trenér

Redakce

Po vzájemném střetnutí kladenských a boleslavských fotbalistů o mistrovské body v ČFL se trenéři obou týmů pochvalně vyjádřili o herním projevu juniorského družstva FK Mladá Boleslav"B".

Předloni, v soutěžním ročníku 2009/10 získalo Kladno v Gambrinus lize pětadvacet bodů, což bylo o šest méně, než potřebovalo k záchraně. V následujícím ročníku ve druhé lize nasbíralo jednatřicet bodů a tentokrát mu chybělo pět bodů k záchraně. A tak se ve dvou letech propadlo až do třetí ligy. Proto se v ročníku 2011/12 v ČFL boleslavská juniorka střetávala o body s exligovým Kladnem. V loňském listopadu tým FK Mladá Boleslav"B" doma remizoval s Kladnem 2:2 a v červnové odvetě na kladenském hřišti vyhrál těsně 1:0. Milan Pechanec, trenér FK Mladá Boleslav"B" a zároveň asistent kouče prvoligového mužstva, opakovaně v závěrečných kolech ČFL vyjádřil spokojenost s herním projevem svého mladého družstva. Podobně hovořil i po zápase v Kladně: „Soutěž dohráváme s mladými kluky a jsem rád, že se nám daří."
Boleslavským mladíkům vyseknul poklonu i kladenský trenér Daniel Drahokoupil: „V celkovém pojetí hry byli lepší než my."

Na potvrzení Pechancových a Drahokoupilových slov mají junioři nejvhodnější příležitost při závěrečném mistráku, který hrají v sobotu 9. června od 10,15 hodin proti Chrudimi, jasnému vítězi ČFL a tudíž již nyní druholigovému týmu.

Fanshop banner