Teprve podruhé na jaře vyhráli venku
Klub

Teprve podruhé na jaře vyhráli venku

Redakce

Jediný a tím pádem rozhodující gól dal boleslavský Schubert již v prvním poločase. Juniorský tým se tak před svým posledním mistrovským utkáním vyšvihnul na čtvrté místo v aktuálním pořadí ČFL.

V prvním poločasu po oboustranně opatrném začátku získali Boleslavští v 6. minutě první rohový kop, jemuž se Kladenští ubránili. Odpověděli v 10. minutě hlavičkou Rendla po trestném kopu, ale Knobloch byl v boleslavské brance na místě. Ve druhé čtvrthodince boleslavská defenzíva odolala dvěma kladenským rohovým kopům.
Ve 36. minutě výbornou Rozsívalovu přihrávku zužitkoval Schubert a střelou mezi nohy brankáře Víška skóroval - 0:1.

Necelých pět minut po inkasovaném gólu se Kladenští prokombinovali před boleslavskou branku. Za Susovou přihrávkou běžel Bartoš, ale u míče byl dříve brankář Knobloch. „Odehráli jsme velmi solidní první poločas, kdy jsme byli aktivnější, častěji drželi míč na svých kopačkách a nepouštěli domácí do vážnějších útočných situací," zhodnotil první dějství mladoboleslavský trenér Milan Pechanec.

Druhý poločas začal kladenskými standardními situacemi. Roh ve 46. a trestňák ve 48. minutě obránci Boleslavi zvládli. V 50. minutě Skořepa sám před brankou neprostřelil Knoblocha a o tři minuty později nedokázal v další kladenské šanci Sus usměrnit Roučkovu povedenou přihrávku. V 57. minutě lapil Knobloch hlavičkové zakončení Bartoše.
V 73. minutě se po delší době předvedli boleslavští mladíci a povedenou akci zakončil Rozsíval gólem. Rozhodčí ho však neuznali kvůli ofsajdu. Dvě minuty před koncem nebezpečně vystřelil Mižič a kladenský gólman Víšek měl plné rukavice práce. Těsné boleslavské vedení se nezměnilo ani v nastavených třech minutách.

„Druhý poločas byl z naší strany ustrašený, nepřesně jsme kombinovali a nedokázali dokončit útočné výpady. Proto se domácí dostali za přispění nepřesných výroků rozhodčích do tlaku, vypracovali si řadu rohových kopů a standardních situací. Musím pochválit obrannou řadu, která podstoupila řadu osobních soubojů a nedovolila soupeři vstřelit branku. Též výkon brankáře Knoblocha, který dochytal utkání se sebezapřením, neboť si již v prvním poločase poranil kotník, byl vydařený. Celkově si tohoto vítězství vážíme, chtěli jsme konečně bodovat také na hřišti soupeře a tento úkol jsme splnili," prohlásil po utkání spokojený Milan Pechanec.

Boleslavští junioři v letošní jarní sezóně teprve podruhé vyhráli na hřišti soupeře. Po dlouhé době se tak dostali v tabulce pravdy do plusové bilance, byť jenom o jeden bod. V aktuálním třetiligovém pořadí postoupili na čtvrtou příčku, mají však odehraných více utkání, než některé týmy v pořadí za nimi. Poslední mistrovské utkání ročníku 2011/12 hrají proti lídru ČFL MFK Chrudim v sobotním dopoledni 9. června od 10,15 hodin.

Sestava FK Mladá Boleslav"B": Knobloch - Šimek (65. Láncz), Charuza, Šťastný, Tvrdý - Sedláček, Rozsíval (85. Borovička) - Honc, Schubert, Boček (76. Mižič) - Horák.

Sestava SK Kladno: Víšek - Tenkl, Rendla, Jaráb, Švambera (76. Tóth) - Bartoš (60. Čížek), Růžička, Čurda, Sus - Rada (46. T. Rouček), Skořepa.

Gól: 36. Schubert.

ŽK: Charuza, Boček, Rozsíval, Tvrdý

Rozhodčí: Paták

Diváků: 316

Fanshop banner