Chramosta dvěma góly pomohl porazit Černohorce
Klub

Chramosta dvěma góly pomohl porazit Černohorce

Redakce

Reprezentační jednadvacítka porazila v kvalifikačním utkání Černou Horu 2:1 a oba české góly dal mladoboleslavský kanonýr Jan Chramosta. Připsal si tak šestý a sedmý gól v dresu týmu Česko U21.

Utkání kvalifikační skupiny o postup na evropský šampionát jednadvacetiletých v Izraeli konaný v roce 2013 Česko - Černá Hora 2:1 se hrálo v pátečním odpoledni 1. června v Jablonci nad Nisou.
Tým ČR U21
pod taktovkou trenéra Dovalila hrál v sestavě: Štěch - Nitrianský, Čmovš, Kalas, Lecjaks - Kopic, Daníček, Hušbauer, Hanousek (90. Pavelka), Krejčí (90. Navrátil) - Chramosta (79. Wágner).
Oba góly dal Chramosta svým typickým a nejoblíbenějším způsobem, když střílel bez přípravy z pozic uvnitř pokutového území soupeře. Poprvé se prosadil ve 34. minutě po centru Krejčího, podruhé v 63. minutě z přihrávky Hanouska. V 75. minutě snížil Kajevič po chybě brankáře Štěcha.
Česká lvíčata po výhře nad Černohorci vedou svoji kvalifikační skupinu bez porážky a toto postavení by měli potvrdit i v úterý 5. června při dalším duelu v Andoře, která dosud v pětičlenné skupině z šesti zápasů nezískala ani jeden bod.

Honza Chramosta není žádný reprezentační zajíc. V družstvu ČR U18 nastoupil čtyřikrát a dal dva góly. V družstvu ČR U19 hrál také čtyřikrát, ale netrefil se ani jednou. V družstvu ČR U20 hrál dvakrát a dal dva góly. V týmu ČR U21 nastoupil dosud do jedenácti zápasů a dal v nich sedm gólů.

Fanshop banner