Přijďte okouknout a povzbudit naděje boleslavského fotbalu
Klub

Přijďte okouknout a povzbudit naděje boleslavského fotbalu

Redakce

Juniorskému týmu v ČFL i dorosteneckým družstvům v jejich ligách zbývá sehrát po třech mistrovských utkáních, aby zkompletovaly soutěžní ročník 2011/12. Závěry těchto soutěží nabízejí divácky atraktivní podívanou.

Ze třech závěrečných kol hrají junioři, starší devatenáctiletí i mladší sedmnáctiletí dorostenci shodně po dvou utkáních doma a pouze po jednom venku.

A o co hrají?

Juniorský tým FK Mladá Boleslav"B" v osmnáctičlenné ČFL drží osmé místo a za pátou Roudnici zaostává jen o tři body, za čtvrtými Domažlicemi o šest. Vedoucí trio Chrudim, Pardubice, Kunice už má nedostižný náskok. FK Mladá Boleslav"B" hraje doma proti ambiciózním soupeřům z Roudnice nad Labem, za kterou kope například boleslavský odchovanec Tomáš Kuchař i další exboleslavský hráč Tomáš Hrdička, a z Chrudimi, kde střílí góly další nedávný boleslavský hráč Radim Holub.

Starší dorostenci FK Mladá Boleslav U19 v osmnáctičlenné celostátní lize jsou aktuálně osmí, ovšem na čtvrtou Ostravu a páté Budějovice ztrácejí jen čtyři body. Také v dorostenecké lize je vedoucí trojice Olomouc, Sparta, Plzeň ve výrazném odstupu před ostatními družstvy. Dorostenci FK Mladá Boleslav U19 hrají doma s Teplicemi, nad kterými na podzim vyhráli 3:1, a s vršovickými Bohemians, na jejichž hřišti na podzim remizovali 2:2.

Mladší dorostenci FK Mladá Boleslav U17 jednu ze dvou skupin české ligy vedou s náskokem čtyř bodů před Slavií Praha, se kterou hrají v předposledním jarním zápase doma. Na podzim ji na jejím hřišti přehráli těsně 3:2. Sezónu ukončí s Duklou Praha, tu na podzim vyřídili jasně 5:0 a je momentálně poslední.

Ve všech třech zmíněných týmech, juniorském a dorosteneckých U19 i U17, nastupuje mnoho fotbalových talentů s perspektivou, že zanedlouho zamíří ve šlépějích Chramostových, Zahustelových, Fabiánových a jim podobných na prvoligové trávníky. Proto opravdu stojí za to se přijít podívat na jejich fotbalové dovednosti a případně je podpořit hlasitým Boleslav, do toho!.

Program zbývajících utkání jarní sezóny

Pátek 25. května od 14 hod. FK Mladá Boleslav U19 - FK Teplice U19

Sobota 26. května od 10,15 hod. FK Mladá Boleslav"B"-SK Roudnice n. Lab.

Neděle 27. května od 10,15 hod. Bohemians1905 U17-FK Mladá Boleslav U17

Pátek 1. června od 14 hod. FK Mladá Boleslav U19 - Bohemians 1905 U19

Sobota 2. června od 10,15 hod. FK Mladá Boleslav U17-SK Slavia Praha U17

Sobota 2. června od 10,15 hod. SK Kladno - FK Mladá Boleslav"B"

Sobota 9. června od 10,15 hod. FK Mladá Boleslav"B" - MFK Chrudim

Sobota 9. června od 13 hod. FC Vysočina Jihlava U19 - FK Mladá Boleslav U19

Neděle 10. června od 10,15 hod. FK Mladá Boleslav U17-FK Dukla Praha U17

Fanshop banner