Stará garda odstartovala letošní sezónu
Klub

Stará garda odstartovala letošní sezónu

Redakce

Dva dny po skončení Gambrinus ligy na mladoboleslavský trávník vyběhli k premiérovému utkání letošní sezóny fotbaloví veteráni. Nedočkavostí sršel především Honza Skoupý, jenž dal čtyři góly.

První desetiminutovku fotbaloví veteráni obou týmů drželi míč v barcelonském herním stylu vleklými kombinacemi do šířky, aby se brzo nezadýchali.
První udeřilo Ústí. Přesně v 10. minutě načal Zachař skóre - 0:1
. V tu chvíli nikoho nenapadlo, že boleslavský brankář Pechanec kapituloval naposledy.
V 19. minutě po parádní Korosově kolmici se neprosadil Plíšek, křížnou střelu z jeho kopačky brankář vytlačil na roh. Potom se dvakrát předvedl boleslavský forvard Kohout, jeho povedenou bombu gólman vyrazil a ve finále další akce technickým obloučkem rozezněl břevno.
Teprve ve 35. minutě Boleslavští vyrovnali. Po Vizingrově přihrávce z pravé strany se do odkryté branky bez obtíží trefil Skoupý - 1:1.

Závěrečná pětiminutovka prvního poločasu byla pro ústeckorlický tým zlá. Ve 40. minutě Kohout v pozici, kdy byl sám před brankou, nastřelil jejího strážce a dorážku napálil Vizingr do břevna.
Ve 42. minutě Navrátilovu přihrávku ve vedoucí gól proměnil Sedláček - 2:1.
V poslední minutě prvního dějství nacentroval z pravé strany parádně Malík a u vzdálenější tyče Skoupý neomylně hlavou dal gól - 3:1.

Druhý poločas začal nečekanou kanonádou Skoupého.
Už ve 47.minutě zkompletoval hattrick technickou střelou k levé tyči - 4:1. O dvě minuty později se uvnitř ústeckorlického vápna prezentoval technickou parádou Plíšek, ale gólové završení obstaral Skoupý, jenž nekompromisní propálil obránce i brankáře - 5:1.

V 53. minutě brankář Pechanec podržel boleslavský tým, když zmařil soupeřovo sólo za cenu rohu.
V 73. minutě individuální akci přes polovinu hřiště a dva beky zakončil úspěšnou přízemní střelou k levé tyči Kohout - 6:1. O minutu později samostatnou akci předvedl Navrátil, obešel i gólmana a prostřelil marně se snažícího obránce zaskakujícího na lajně - 7:1.

V 76. minutě mladoboleslavská obrana chybovala, ale Zachař chybu nepotrestal, neboť trefil jen pravou tyč. Potom se dvakrát předvedl brankář Ústí nad Orlicí. V 82. minutě bombu boleslavského Sháněla zkrotil nadvakrát a v 86. minutě úspěšně zasáhl při Navrátilově voleji po Malíkově centru. Tři minuty před koncem na druhé straně brankář Pechanec vychytal Dostálovo sólo.

Za starou gardu FK Mladá Boleslav proti TJ Jiskra Ústí nad Orlicí hráli brankář Pechanec a hráči Zahrádka (nedohrál kvůli zranění), Müller, Koros, Štěpán, Navrátil, Sedláček, Mosiurczak, Plíšek, Skoupý, Malík, Pohnán, Kohout, Bouda, Sháněl, Vizingr.

Góly: 35., 45., 47. a 49. Skoupý, 42. Sedláček, 73. Kohout, 74. Navrátil

Rozhodčí: Pavel Klain

Fanshop banner