Bojovný soupeř boleslavské mladíky zaskočil a porazil
Klub

Bojovný soupeř boleslavské mladíky zaskočil a porazil

Redakce

Ve 22. kole sedmnáctiletí boleslavští dorostenci nečekaně ztratili tři body na hřišti pražského Meteoru. Roli velkého favorita nezvládli proti obětavě a šťastně bránícímu soupeři, jenž o výsledku rozhodl gólem v úvodu utkání.

První poločas začal podle očekávání a Boleslavští drželi více míč se snahou postupně se přibližovat k brance soupeře. Ve 2. minutě rozehrál Horváth rohový kop na Kozmu, který pohotově zakončil těsně mimo branku. V 7. minutě našel Horváth obloučkem Kahouna a jeho prudký centr si málem srazila dvojice obránců do vlastní branky.

V 10. minutě po zaváhání Holečka se Zemánkem, kteří si dávali v nebezpečném prostoru před vlastní brankou přednost, se pohodlně do střelecké příležitosti dostal pražský Hrdina a utěšenou střelou kolem brankáře Frinty otevřel skóre utkání - 1:0.

Ve 12. minutě povedený roh Kateřiňáka vyboxoval pražský brankář mimo branku. Z dalšího rohu hlavičkoval Pajer, ale brankář opět chytl. Soupeř používal jednoduché míče za obranu, které nezachytávala dvojice stoperů Pajer a Kozma. Tím získával čas a byl dále od své branky, což mu vyhovovalo. ,,Výkon obou stoperů v prvním poločase mě zklamal. Na podobný způsob hry soupeře jsem oba hráče upozorňoval, bohužel dělali přesně opak,'' zlobil se boleslavský trenér Martin Martin.
Ve 20. minutě navíc Pajer fauloval v pokutovém území a Meteor tak získal výhodu pokutového kopu. V této chvíli se vyznamenal Frinta, který penaltu bravurně vyrazil.
Ve 21. minutě se dostali do šance zase Boleslavští. Kubelka pronikl po pravé straně a předložil míč Holečekovi, který z první branku nevstřelil.
Meteor v této fázi bojoval a přidal na důrazu, což se mu vyplatilo a ve 29. minutě po několika prohraných soubojích ve středu hřiště a špatném bránění Kahouna se dostal do šance, v níž pražský útočník nastřelil břevno boleslavské branky. ,,Naše nasazení a důraz všech středových záložníků neodpovídal tomu, o co jsme v utkání hrál. Čekali jsme, že to přijde samo,''nechápal vlažné tempo svých svěřenců boleslavský trenér. Ve 35. minutě dokonce střídal Kahouna za Jonáše. ,,Hráč hru zbytečně zpomaloval a většina povedených útoků soupeře šla přes jeho stranu. V utkání se mu hrubě nedařilo, tak jsme museli reagovat,'' vysvětlil brzké střídání. Ve 38. minutě se pokusil zkorigovat do poločasu výsledek Kateřiňák, který ranou provětral rukavice brankáře Provazníka.

O přestávce došlo v boleslavském týmy k dalším dvěma změnám. Ze hřiště odstoupil Martínek a Zemánek, do hry vyrazili Kocourek a Hodač.

Druhý poločas Boleslavští o hodně přidali. Soupeře převážnou část herní doby nepustili z jeho poloviny hřiště. ,,Hráčům jsem řekl, že jestli chceme zrovna tady ztratit náskok, o který jsme se úspěšně snažili dvacet kol, naší vlažností a špatným přístupem v utkání, tak jsme hlupáci,'' prozradil Mrvík, proč možná hráči změnili přístup.
Ve 46. minutě kombinoval Kateřiňák s Holečkem, který centroval do vápna, kde se strhnul jeden z mnoha závarů. Několikrát zakončující boleslavští fotbalisté nepropasírovali míč do branky, dokonce na dvakrát již za brankářem vykopávali domácí obránci. Ve 48. minutě po rohu Kateřiňáka hlavičkoval Holeček k volnému Horváthovi, ale ten v šanci neuspěl. Ve 49. minutě se ve velké šanci neprosadil Kocourek, když ho vychytal Provazník. V 50. minutě po trestném kopu Holečeka se míč odrazil k Pajerovi, který zakončil mimo branku. V 53. minutě Boleslavští soupeře uzavřeli v pokutovém území. Po několika střelách, které obránci Meteoru odráželi, se dostal míč opakovaně do stran a při následující sérii pěti centrů do vápna chyběl důraz a potřebné štěstí ke vstřelení branky. V 58. minutě se Houžvičkův centr dostal ke Kocourkovi, který dal pod sebe Horvátovi, jenž však akci gólově neukončil. V 59. minutě po dalším obléhání soupeřovy branky Kubelka z dobré pozice neprostřelil tři obránce obětavě padající do střely. V 61. minutě se individuálně uvolnil z levé strany Houžvička a poslal míč Kateřiňákovi, který našel v pokutovém území Holečka a ten ještě posunul úplně volnému Kocourkovi, toho však vychytal brankář. V 63. minutě po rohu Hodače a závaru před brankou za překonaným gólmanem zaskočil v poslední chvíli skluzem jeden z obránců Meteoru. V 64. minutě vyvezl dobře míč Pajer, slušně odcentroval a zakončení Kateřiňáka vychytal Provazník. Dorážku Hodače vyrazil obránce na roh.
Od 70. minuty do konce utkání si Boleslavští vypracovali deset rohových kopů, ve kterých ani jednou neuspěli. A tak utkání skončilo výhrou Meteoru 1:0, což Boleslav zbrzdilo v cestě za vytouženou celkovou výhrou v soutěži.

Trenér FK Mladá Boleslav U17 Martin Mrvík k utkání:Utkání jsme si prohráli v prvním poločase, který jsme prospali a svojí lehkovážností darovali jak vedení tak další šance soupeři. Směrem dopředu jsme sice měli navrch, ale v pokutovém území jsme byli málo důrazní a soupeř byl pozorný. Druhý poločas přišlo znatelné zlepšení a soupeře jsme nepustili za půlku hřiště. Bohužel jsme v zakončení měli smůlu a nedokázali z mnoha šancí a rohů vytěžit branky. Za druhý poločas nemám hráčům co vytknout. Snaha byla enormní, ale bohužel přišla pozdě. Porážkou jsme si nic nezkomplikovali. Pokud chceme být nejlepší tým v soutěži, musíme další soupeře, Liberec, Bohemians, Slavii a Duklu, porazit. Když to nezvládneme, vyhrát ligu si nezasloužíme."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Frinta - Kahoun (35. Jonáš, 72. Bora), Kozma, Pajer, Houžvička - Kateřiňák - Horváth (61. Lacek), Holeček, Zemánek( 41. Hodač), Kubelka - Martínek (41. Kocourek).

Gól: 10. Hrdina

Fanshop banner