Radek Šírl odchází z Boleslavi do Plzně
Klub

Radek Šírl odchází z Boleslavi do Plzně

Redakce

První dohodnutou změnou v mladoboleslavském kádru je odchod jednatřicetiletého Radka Šírla do FC Viktoria Plzeň. Zkušený a mezinárodně protřelý obránce v FK Mladá Boleslav působil dva mistrovské ročníky.

Radek Šírl je odchovanec Rudné, později působil v pražské Admiře a do nejvyšší české ligy poprvé nakouknul v dresu vršovických Bohemians, kde kopal i na hostování po svém přestupu do Sparty Praha. V prosinci roku 2002 přestoupil do Petrohradu, v němž působil téměř osm let. Stal se oporou, vyhrál ruskou ligu, Pohár UEFA i evropský Superpohár. Po zranění v roce 2010 vypadl z petrohradské sestavy a proto se v létě toho roku dohodl na ukončení smlouvy.
Od podzimu 2010 do května 2012 hrál za FK Mladá Boleslav v 38 ligových utkáních.
Radek Šírl byl také členem mládežnických reprezentací do 20 i do 21 let, v roce 2001 hrál na světovém šampionátu hráčů do 20 let v Argentině, kde český tým došel do čtvrtfinále. Připsal si celkem 8 startů za reprezentační áčko, naposledy za národní tým nastoupil v červnu roku 2009 v rámci přípravného utkání proti Maltě.

„Radek Šírl je velmi kvalitní a zkušený fotbalista, který by měl Viktorii výrazně pomoct. Může nastupovat v obraně i v záloze, díky množství odehraných zápasů v evropských pohárech by našemu mužstvu měl být oporou také na evropské scéně," řekl generální manažer Viktorie Adolf Šádek. „Skončila mu smlouva s Boleslaví a s Viktorií podepíše dvouletý kontrakt," dodal Šádek.
„Radek Šírl od vedení mladoboleslavského klubu dostal nabídku na prodloužení kontraktu, ale rozhodl se ji nepřijmout a naopak přijal nabídku Plzně. Děkujeme mu, co pro fotbal v Mladé Boleslavi za svého působení odevzdal, a přejeme, ať se mu daří v novém působišti,"
řekl k Šírlovu odchodu manažer komunikace FK Mladá Boleslav Jiří Koros.
„Chtěl bych s Plzní uspět v Evropě a zaútočit také na ligový titul. Když jsem se dozvěděl o zájmu Plzně, neměl jsem o čem přemýšlet. Je to velká sportovní výzva, navíc bydlím v Rudné a mám to do Plzně kousek,"
prohlásil k transferu Radek Šírl.

Fanshop banner