O výhře rozhodli v prvním poločase
Klub

O výhře rozhodli v prvním poločase

Redakce

Ve 27. kole při střetnutí juniorských týmů boleslavští mladíci přehráli liberecké a udrželi si postavení v lepší polovině ČFL. Autor třetího gólu Horák zaokrouhlil celkovou bilanci týmu na úctyhodných šedesát, což při třiceti odehraných zápasech činí průměr rovné dva góly na utkání.

V prvním poločase předvedli aktéři pětigólovou přestřelku.
Už ve 3. minutě se liberecký Suk propracoval do šance a Knobloch měl plno práce, aby uhájil čisté konto. Boleslavskou odpovědí byla Horákova hlavička nad. V 7. minutě se do libereckého vápna dral Boček a stoper Soběslav mu v poslední chvíli ukopl míč na roh. Po jeho rozehrání Charuza skóroval, ale sudí gól nepochopitelně neuznali kvůli vymyšlenému ofsajdu. V 9. minutě vnikl do pokutového území Liberce Honc a rozvlnil pouze boční síť.

V 18. minutě poslal Rozsíval trestný kop od postranní lajny před libereckou branku, kde ho hlavou přizvedl Schubert a u vzdálenější pravé tyče hlavou do sítě dorazil Šťastný - 1:0.

Ve 20. minutě Vlaskovu přízemní střelu Knobloch u levé tyče lapil. Ve 22. minutě po centru zprava si Sedláček dobře uprostřed vápna zpracoval míč, ale nedůraznou přízemní střelou gólmana nepřekonal. Ve 25. minutě Horák sklepl centr z pravé strany pro Bočka a ten zamířil do levé vingle, kam se však brankář Kolář famózně vymrštil a vyrazil na roh.

Ve 26. minutě po centru Rozsívala hlavičkoval Charuza přesně do pravého horního růžku - 2:0.

Ve 30. minutě Boleslavští zaútočili ve třech proti dvojici obránců, Horák přihrál vpravo na Schuberta, ovšem liberecký brankář byl rychlejší a šanci zmařil.
Ve 31. minutě Drobílkův střelecký pokus z dálky minul o metr pravou tyč Knoblochovy branky.

Ve 32. minutě se liberecký Suk probil zleva skoro až ke Knoblochově brance a po zemi přihrál do brankoviště, kde se důrazný Werner v tlačenici prosadil a snížil - 2:1.
Ve 36. minutě po útoku zprava a centru Wernera před boleslavskou brankou minul míč Zieris, ale Suk už se nemýlil a vyrovnal - 2:2.
Ve 38. minutě po faulu na Schuberta z trestného kopu načechral Rozsíval míč před libereckou branku a Horák úspěšně hlavičkoval - 3:2.

Ve druhém poločase se hrál také oboustranně útočný fotbal, ale už bez přesného zakončení. V 50. minutě po přihrávce Horáka postupoval sám na branku Boček, ale trefil gólmana. V 55. minutě Šimkův centr sklepnul Schubert do nohy Horákovi, ten však lajdáckým zakončením minul branku vedle levé tyče.

V 62. minutě zahrozil Liberec. Po Danielově akci netrefil Suk branku z deseti metrů. V 66. minutě se Bady prosadil přes Šimka, ale přízemní střelu Knobloch zvládl bez obtíží.
V 68. minutě Horák pěkně přihrál Schubertovi a ten sólo zakončil technickou ranou podél vybíhajícího Koláře, bohužel o centimetry minul levou tyč. V 73. minutě po chybě Drobílka se zadarmo dostal k míči Horák, nezištně uvolnil Honce, který však z hranice trestného území vystřeli tak slabě, že Kolář míč snadno chytil. V 78. minutě po Šimkově centru Tvrdý nastřelil obránce a o minutu později další akci Boleslavi nepřesně zakončil Horák. V 80. minutě Rozsíval zprava odcentroval a Horák pokazil obrovskou příležitost, když se mu na brankovišti míč zamotal mezi nohy a ke střele se nedostal. V 83. minutě po spolupráci s Lánczem se ocitl sám před gólmanem Rozsíval, ale vystřelil překvapivě nepřesně a slabě přímo do brankáře.
Utkání se dohrálo před boleslavskou brankou. V 89. minutě její obléhání s několika marnými střeleckými pokusy ukončil Kordík křížnou přízemní ranou těsně vedle pravé tyče. V nastaveném čase trestný kop poslal Vlasko do hráčské zdi, Liberec zůstal nadále u míče a po centru zprava Bady volejem vysoko přestřelil.

Sestava FK Mladá Boleslav"B": Knobloch - Šimek, Charuza Šťastný, Tvrdý - Rozsíval, Sedláček - Boček (79. Láncz), Schubetr, Honc (79. Mehanovič) - Horák (86. Mižič).

Sestava FC Slovan Liberec"B": Kolář - Bína (87. Kaiser), Zieris, Soběslav, Bady - Vlasko, Werner (71. Lukes), Rybanský, Daniel (80. Kordík) - Suk, Drobílek.

Góly: 18. Šťastný, 26. Charuza, 38. Horák - 32. Werner, 36. Suk

ŽK: Vlasko

Rozhodčí: Šedivý - Tryzna, Novák

Diváků: 111

Fanshop banner