Konec dobrý, všechno dobré, pravil Koubek
Klub

Konec dobrý, všechno dobré, pravil Koubek

Redakce

Boleslavský trenér Miroslav Koubek byl spokojený především s tím, že mužstvo výrazně oslabené disciplinárními tresty a zdravotními neduhy zvládlo ligové finále nadmíru důstojně a potvrdilo, že je opravdu čtvrté nejlepší mezi českou fotbalovou elitou.

„Výrazné vítězství svádí k prohlášení: Konec dobrý, všechno dobré," uvedl Miroslav Koubek na úvod hodnocení posledního mistráku Gambrinus ligy v ročníku 2011/12. „Jsem rád, že mužstvo dosáhlo hranice padesáti bodů, což se blíží možnostem mužstva. Čtvrté místo v lize je dobré. Jsem s ním spokojený. Jablonec prožil emocionální napětí v předposledním kole proti Liberci a v utkání posledního kola jsme za vítězstvím šli víc, než on a zasloužili si ho. Měli jsme jednoznačně více šancí a hráčům děkuji za zasloužené vítězství," řekl Koubek a přiznal, že při četných hráčských absencích se modlil, aby se něco nestalo hráčům na stoperských pozicích, neboť za ně neměl na lavičce adekvátní náhradu.

Pro Františka Komňackého bylo utkání posledním v pozici trenéra Jablonce. Což také opakovaně zmínil. K fotbalu řekl: „Závěrečný zápas byl obrazem našeho nepovedeného jara. Děláme neskutečně dětinské chyby v obranné fázi a soupeři umožňujeme dostávat se snadno do šancí, kterých měla Boleslav hodně. Naše obrana nestíhala rychlostně při boleslavských brejcích. Směrem dopředu jsme úplně špatní nebyli, vytvořili si i pár příležitostí a měli v útočné činnosti prvoligové parametry, ale bez Davida Lafaty je proměňování šancí špatné."

Fanshop banner