Sezónu ukončili jasným vítězstvím
Klub

Sezónu ukončili jasným vítězstvím

Redakce

Boleslavští fotbalisté vítězstvím uhájili čtvrté místo v Gambrinus lize a dosáhli celkového zisku padesáti mistrovských bodů, oba údaje jsou třetí nejlepší bilancí v osmiletém prvoligovém působení FK Mladá Boleslav.

Boleslavi chyběla spousta hráčů. Stoper Petr Johana a Ivo Táborský kvůli trestu za vyloučení v Českých Budějovicích, Vladimir Dimitrovski z nefotelových důvodů, Kerem Bulut, Jan Štohanzl, Tomáš Janíček, Václav Kalina, Ondřej Zahustel, Lukáš Opiela a Tomáš Fabián z rozličných zdravotních důvodů. Jablonec měl vykartované Davida Lafatu (krále ligových střelců s 25 góly) a Petra Zábojníka (oba 4 ŽK), kvůli zranění nehrál Beneš.

První poločas vyšel lépe boleslavským fotbalistům. V 17. minutě Mareš přihrál patičkou Šírlovi a jeho přízemní centr v brankovišti Chramosta minul. V následující minutě měli šanci Jablonečtí. Třešňákovu střelu z deseti metrů Šeda vyrazil nohou. Ve 22. minutě se Jablonečtí opět prokombinovali před boleslavského brankáře, naštěstí zakončení Jarolíma postrádalo razanci a Šeda si poradil.

Ve 27. minutě si na půlící čáře Chramosta narazil s Fillem, který mu vrátil míč perfektním pasem mezi obránce a nejlepší boleslavský střelec běžel sám na soupeřovu branku. Špit sice vyběhl, ale Chramosta jej povedeně obstřelil a dal tak svůj jubilejní desátý gól v ročníku 2011/12 - 1:0.

Za pět minut už vedla Boleslav o dva góly. U postraní lajny byl faulován Kulič a trestný kop rozehrál Šírl ke vzdálenější tyči, kde číhali Ščuk s Kúdelou. Ve 32. minutě se hlavou k levé tyči prosadil Kúdela - 2:0.

Ve 40. minutě předvedli Boleslavští další krásnou gólovou akci. Kyselův centr z pravé strany bez přípravy zakončil Chramosta a překonal Špita. Rozhodčí však gól neuznali pro údajný ofsajd. Ve 43. minutě Marešův centr před skákajícím Kuličem z malého vápna odhlavičkoval Eliáš. V poslední minutě poločasu po třetím jabloneckém rohu nastřelil Kopic z úhlu pravou tyč boleslavské branky.

Druhý poločas pokračovali Boleslavští v aktivitě a přidali ještě jeden gól, i když šancí měli na mnohem výraznější vítězství, než jenom o tři góly.
Už ve 48. minutě Kulič vybojoval míč, přihrál Marešovi, který přetaženým centrem našel na malém vápně Brunclíka, jenž v jasné šanci hlavičkoval nad břevno. O dvě minuty později po spolupráci s Fillem parádně Kulič uvolnil Mareše, ten se uvnitř pokutového území zbavil dotírajícího beka a pravačkou těsně minul pravou tyč Špitovy branky.
Jablonečtí zahrozili po rohu v 53. minutě. Odhlavičkoval ho Brunclík a následná střela Pavlíka minula branku. Potom zkoušel střílet z dálky Loučka a také se netrefil.
Boleslavské ataky byly častější a nebezpečnější. Při útoku čtyř proti třem v 59. minutě přihrál Mareš vpravo Chramostovi, který ve stoprocentní gólové šanci nastřelil Špita. V 63. minutě Kúdela nádherně kolmo přihrál Marešovi, ten opět připravil šanci Chramostovi, jenž se zase neprosadil. Křížnou střelu brankář Špit tečoval na roh. K jeho rozehrání se postavil Kulič a přímo z rohu nastřeli vzdálenější levou tyč jablonecké branky.
V 70. minutě šestý jablonecký roh zakončil povedenou hlavičkou Marek, ale Šeda reflexivně vyrazil. Dorážku Pitáka u pravé tyče chytil. Za dvě minuty po dalším rohu sahal Jablonec opět po gólu, ale Kúdela z brankové čáry míč rázně odkopl.

V 76. minutě Boleslav úspěšně zaútočila po levé straně. Chramosta od lajny přihrál Synkovi, který v plném běhu nezištně posunul Fillovi. Ten sólo proti jablonecké brance úspěšně zakončil, když se podle Špita trefil ke vzdálenější levé tyči - 3:0.

Zbylá čtvrthodina se dohrávala sice ve většině času na boleslavské polovině, ale Jablonečtí čestného úspěchu nedosáhli, neboť Boleslavští zodpovědně kontrolovali výrazné vítězství.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Kysela, Rolko, Kúdela, Šírl - Brunclík, Ščuk - Fillo (85. Bořil), Kulič (88. Wojnar), Mareš (73. Synek) - Chramosta.

Sestava FK Baumit Jablonec: Špit - Štochl, Loučka, Pavlík, Novák - Kopic, Jarolím, Piták, Eliáš, Jablonský (68. Vošahlík) - Třešňák (68. Haurdič).

Góly: 27. Chramosta, 32. Kúdela, 76. Fillo

ŽK: Novák

Rozhodčí: Ardeleánu - Pelikán, Marek

Diváků: 2014

Fanshop banner