Pro poslední zápas postrádá Boleslav polovinu týmu
Klub

Pro poslední zápas postrádá Boleslav polovinu týmu

Redakce

V utkání 30. kola Gambrinus ligy 2011/12 FK Mladá Boleslav - FK Baumit Jablonec, které se hraje v sobotu 12. května od 17,30 hodin na mladoboleslavském Městském stadionu, se budou muset Boleslavští vypořádat s rekordní absencí hráčů.

Čerstvě z nominace pro poslední mistrák vypadli vyloučení z předposledního ligového utkání v Českých Budějovicích. Na čtvrtečním jednání disciplinární komise FAČR fotbaloví soudci potrestali Ivo Táborského zastavením činnosti na dvě soutěžní utkání po vyloučení za surovou hru a Petra Johanu zastavením činnosti na jedno soutěžní utkání za vyloučení po druhém žlutém napomínání.
Dvouzápasový trest za osm žlutých karet si odpykal Radek Šírl, ale je nadále mimo hru, neboť marodí s kolenem poraněným v utkání 27. kola proti Dukle Praha. Zraněné koleno má z tréninku 5. května Jan Štohanzl. V utkání 28. kola proti Plzni si poškodil stehenní sval Tomáš Janíček natolik, že je stále vyřazený z tréninkové i zápasové činnosti. Vleklé svalové problémy trápí také Václava Kalinu.
Na fotbalové marodce jsou nadále Ondřej Zahustel po operaci kolena, Tomáš Fabián po operaci kyčle a Lukáš Opiela po zlomenině nohy, který však již začal trénovat.

Mladá Boleslav je rekordním sběratelem žlutých karet. Z pravidelně hrajících není jediného, kterého by rozhodčí nenapomínali alespoň jednou. V ročníku 2011/12 hráči v modrobílých dresech nasbírali celkem 86 žlutých a 3 červené. Jakub Mareš má na svém kontě šest karet, ale jenom tři dostal za působení v Boleslavi. Podobně Martin Fillo ze čtyř celkových napomínání jedno inkasoval v Plzni a tři v Boleslavi. Naopak Václav Procházka si napomínání dvěma žlutými kartami přenesl do nového působiště v Plzni.
Počet napomínání žlutou kartou 2011/12
: 8 - Jasmin Ščuk, Radek Šírl, 7 - Jan Štohanzl, Jakub Mareš, 6 - Tomáš Janíček, Ondřej Kúdela, Marek Kulič, 5 - Václav Kalina, Adrian Rolko, Jan Kysela, Petr Johana, 4 - Martin Fillo, 3 - Jan Chramosta, Lukáš Opiela, 2 - Vladimír Dimitrovski, Václav Procházka, Ondřej Zahustel, Kerem Bulut, 1 - Daniel Dudka, Miroslav Miller, Jan Šeda, Ivo Táborský.
Vyloučení 2011/12
: Marek Kulič, Jan Kysela, Tomáš Janíček (na podzim), Petr Johana a Ivo Táborský (na jaře).

Fanshop banner