V přátelském duelu si s chutí zastříleli
Klub

V přátelském duelu si s chutí zastříleli

Redakce

Ve svátečním úterý sehráli boleslavští mladší dorostenci přípravné utkání se starším dorostem Benátek nad Jizerou na jeho hřišti s velmi dobře připravenou travnatou plochou, za příjemného počasí a před početnou diváckou kulisou.

První poločas přinesl zajímavý fotbal z obou stran. Boleslavští měli herně navrch a častěji míč na kopačkách. Benátečtí nehráli destruktivně a několikrát nadělali boleslavským obráncům potíže.
Už ve 3. minutě přenesli Benátečtí rychle hru z pravé strany na levou a jen z vypětím všech sil Jonáš s Kahounem ubránili boleslavskou branku za cenu rohového kopu. Hned o minutu později z totožné akce opět zaváhali Kahoun a Jonáš a Benátky šly do vedení - 1:0.

Gól ospalé hráče Boleslavi probudil. V 7. minutě po kombinovaci s Razákem přihrál Bora před branku Horváthovi, ale ten neuspěl na připraveném brankáři Jírovi. V 9. minutě se individuálně prosadil Krumpholc a nahrál do ideální pozice Razákovi, ale opět se vyznamenal benátecký brankář.

Ve 12. minutě rozjel akci z levé strany Krumpholc, který poslal na steč Boru a ten našel Razáka, jenž tentokrát dokázal vstřelit vyrovnávací - 1:1.
Ve 14. minutě se uvolnil Kubelka. První střelu ještě brankář vyrazil, ale proti následné Kubelkově dorážce již neměl šanci ­- 1:2.

Ve 24. minutě vypíchl míč soupeři Razák a po hezké kombinaci s Kubelkou nastřelil tyč.

Ve 25. minutě po rychlém brejku z pravé strany centroval Horváth a jeho míč si našel v pokutovém území Bora - 1:3.

Ve 34. minutě se připomněli také Benátečtí. Po hezké kombinaci a následné kolmé přihrávce mezi obránce zakončili akci ranou do tyče mladoboleslavské branky. Z následného protiútoku se uvolnil Kubelka a dloubákem překonal benáteckého brankáře - 1:4.

Ve 43. minutě v hezké akci Zemánek efektivní patičkou uvolnil Razáka a ten jen těsně minul branku Benátek. V závěru poločasu ještě stihli Benátečtí vyzkoušet pozornost boleslavského brankáře Bráta, ale ten se nenechal střelou ze střední vzdálenosti překvapit.

Ve druhém poločasu již nemělo utkání takové tempo. Vzhledem k menšímu počtu hráčů v kádru benáteckého celku sklouzlo střetnutí do jednoznačného průběhu ve prospěch Boleslavi. I přesto Benátečtí poctivě utkání dohráli a zaslouží si všichni uznání.

Ve 49. minutě po hezké kolmé přihrávce Holečka utekl Hodač a navýšil vedení - 1:5.

V 51. minutě našel Hodač na levé straně Boru a ten technickou střelou minul jen o kousek branku.

V 56. minutě chyboval benátecký tým v rozehrávce a soupeřovy chyby využil Martínek, který bez slitování prostřelil brankáře - 1:6.

V 57. minutě utekl po pravé straně Kocourek a nastřelil tyč.

V 61. minutě vystihl rozehrávku domácích Holeček a hlavou vyslal do útoku Martínka, jenž úspěšně přeloboval bránící hráče i brankáře - 1:7.
V 63. minutě opět Holeček vymyslel finální přihrávku na Martínka a ten si gólové přehození strážce branky ještě jednou zopakoval - 1:8.
V 67. minutě dobře rozehrál rohový kop Holeček a našel na přední tyči Boru, který z prvního doteku vstřelil gól - 1:9.
V 69. minutě utekl Kocourek a soupeř ho zastavil faulem v pokutovém území. Následnou penaltu proměnil Bora v jubilejní gól - 1:10.

V 72. minutě předvedl hezkou rychlou akci opět Kocourek a našel úplně volného Lacka, který přestřelil.

V 75. minutě po kombinaci až z rohu boleslavského obraného pásma se rychlostně prosadil Kocourek a nádherným centrem našel na milimetr přesně Martínka, který nekompromisně hlavou skóroval 1:11.
V 83. min nahrál mezi obranu aktivní Holeček, jeho míč si našel Lacek a zkušeně vstřelil branku - 1:12.
V 86. minutě po krásném míči z levé strany Lacek našel Martínka a ten svým pátým golem uzavřel skóre utkání - 1:13.

Boleslavský trenér Martin Mrvík k utkání řekl:První poločas přinesl řadu pěkných momentů na obou stranách a tvrdím si říct, že byl prospěšný pro oba týmy. Druhý poločas již sklouzl, kam neměl. Soupeř bez možnosti prostřídat tolik hráčů, co náš tým, nestačil fyzickou kondicí. I přesto jsem rád, že jsme utkání sehráli a že se nikdo nezranil. Soupeři přeju hodně štěstí ve zbytku jeho mistrovské soutěže. Závěrem musím pochválit výborně připravenou plochu a možnost na ní utkání odehrát."

Sestava FK Mladá Boleslav U17 v 1. poločase: Brát - Jonáš, Kahoun, Nedošetko, Krumpholc - Kateřiňák (30. Hodač) - Horváth, Zemánek, Razák, Bora - Kubelka.

Sestava FK Mladá Boleslav U17 ve 2. poločase: Brát - Jonáš, Kahoun (65. Kozma), Nedošetko (65. Pajer), Krumpholc (65. Houžvička), Hodač (60. Lacek) - Kocourek, Holeček, Razák, Bora - Martínek.

Góly: 58., 60., 61.,78. a 86. Martínek, 24.,64. a 67.Bora, 15. a 35. Kubelka, 11. Razák, 83. Lacek.

Fanshop banner