V utkání bylo více vyloučených než gólů
Klub

V utkání bylo více vyloučených než gólů

Redakce

Před utkáním předposledního 29. ligového kola se zdálo, že bude bez patřičného náboje. O ten se však postaral sudí Libor Kovařík, jenž svůj výkon s mnoha nepřesnostmi korunoval vyloučení čtyř hráčů, po dvou z každého týmu.

První poločas se hrál vlažný fotbal, i když diváci sledovali střídání útoků na obě strany. Boleslavští byli v koncovkách nebezpečnější. Poprvé zahrozil ve 12. minutě Mareš. Jeho trestný kop za faul na Filla brankář Daněk vyrazil od levé tyče na roh. Ve 12. minutě Fillo přešel na pravé straně přes Brezinského a přihrál nekrytému Bulutovi, jenž ukvapeně přestřelil branku. Ve 29. minutě přihrával Fillo pro změnu Marešovi a ten v jasné šanci ze dvanácti metrů také přestřelil. A třetí šanci připravil Fillo ve 40. minutě. Téměř od koncové lajny přihrál před branku, kde Chramostovu ránu zblokoval obětavý obránce a Bulutovu dorážku vyrazil brankář.

Budějovičtí měli největší šanci dvě minuty před přestávkou. Uvnitř boleslavského pokutového území Němec patičkou přihrával Sandrovi, úmysl soupeře vystihl Kysela, ale ve skluzu trefil míč tak nešťastně, že ohrozil vlastní branku, kterou od téměř jisté pohromy uchránil Šeda bystrým skokem k levé tyči.

Druhý poločas začal v poklidu a skončil nečekaně divoce. Do první střelecké příležitosti po změně stran se dostal budějovický Otepka. Jeho trestný kop za faul Johany od pravé tyče vyrazil Šeda. V 56. minutě po nepovedeném trestném kopu Otepky vyrazili Boleslavští do brejku, který odtáhl Chramosta a nepřesně zakončil Fillo. V 61. minutě si přízemní centr Kysely málem do vlastní branky srazil budějovický stoper Brezinský, ale Daněk situaci zachránil. O pět minut později Kysela individuální průnik zakončil střelou do pravé tyče.

V závěrečné půlhodince sudí Libor Kovařík vyloučil čtyři hráče. Prvním byl budějovický stoper Brezinský v 68. minutě. Za dvě minuty odešel předčasně ze hřiště boleslavský bek Táborský, kterého po dalších třech minutách následoval spoluhráč z obrany Johana. Posledním hříšníkem byl druhý budějovický stoper Riegel v 88. minutě. Před tím v 84. minutě obrovskou šanci Boleslavi neproměnil Rolko, když z malého vápna nedokázal dorazit trestný kop Kuliče.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Kysela, Rolko, Johana, Táborský - Kúdela, Ščuk (89. Synek) - Bulut (57. Kulič), Fillo, Mareš - Chramosta.

Sestava SK Dynamo České Budějovice: Daněk - Krajčík, Řepka (31. Riegel), Brezinský, Novák - Hudson, Javorek (82. Linhart), Otepka, Rýdel, Sandro (90 Wermke) - Němec.

Gól: 87. František Němec

ŽK: Brezinský - Johana, Mareš

ČK: Brezinský, Riegel - Táborský, Johana

Rozhodčí: Libor Kovařík - Handlíř, Tacina

Diváci: 2502

Fanshop banner