Hájíme čtvrté místo, které zatím nemáme jisté
Klub

Hájíme čtvrté místo, které zatím nemáme jisté

Redakce

Pro utkání 29. kola Gambrinus ligy SK Dynamo České Budějovice - FK Mladá Boleslav, které se hraje ve středu 9. května 2012 od 18 hodin na Střeleckém ostrově v Českých Budějovicích, neubylo boleslavských starostí s absencemi.

Mladoboleslavský trenér Miroslav Koubek se snaží v mužstvu udržet bojovnou morálku pro uhájení čtvrté ligové příčky. „Zatím ji nemáme jistou, ale když v Budějovicích vyhrajeme, tak by celkový zisk padesáti bodů byl definitivní pojistkou, že nás už žádný soupeř nepředhoní."
Bohužel podobně jako proti Plzni nebude mít Koubek k dispozici kompletní kádr. Do hry se po jednozápasovém disciplinárním trestu za čtyři žlutá napomenutí sice vrací ofenzivní hráč Martin Fillo, ale v trestu nadále zůstává obránce Radek Šírl (8 ŽK). Mimo hru ze zdravotních důvodů jsou záložník Jan Štohanzl, který si poranil koleno při tréninku v sobotu 5. května, obránce Tomáš Janíček, jenž kvůli svalovému zranění nedohrál nedělní utkání proti Plzni, záložník Ondřej Zahustel, rekonvalescent po operaci křížového vazu v koleni, kterou podstoupil ve čtvrtek 3. května, obránce Václav Kalina, rekonvalescent po svalovém zranění, a dlouhodobí marodi záložník Lukáš Opiela (po operaci zlomené nohy) i obránce Tomáš Fabián (po operaci kyčelního kloubu).

Českobudějovičtí také nemají kompletní kádr. Útočník Řezníček hostující na jihu Čech z Mladé Boleslavi podle klubové dohody nemůže nastoupit, stoper Lengyel je po operaci kolena v rekonvalescenci a čerstvé zdravotní problémy mají obránce Machovec i brankář Daněk.
Českobudějovický trenér František Cipro
burcuje své hráče, aby i přes jistotu záchrany v lize její závěr nevypouštěli. „Rádi bychom do konce sezony minimálně tři nebo čtyři body ještě uhráli," uvedl pro klubový web. Na Žižkově v neděli České Budějovice prohrály, v předposledním kole hostí Mladou Boleslav a poslední ligové utkání hrají na hřišti pražské Sparty.

Fanshop banner