Koubek ocenil bojovnost nekompletního týmu
Klub

Koubek ocenil bojovnost nekompletního týmu

Redakce

Boleslavští byli proti plzeňskému obhájci oslabení o vykartované a zraněné hráče, přesto sahali minimálně po bodu. Ztratili ho tři minuty před koncem. Oba trenéři označili úroveň utkání za kvalitní ligový fotbal.

„Porážka je mrzutá, věřili jsme, že na bod dosáhneme," prohlásil po utkání s Plzní boleslavský kouč Miroslav Koubek, který si před novináři povzdechl, že měl velké problémy se sestavením mužstva, když mu chyběli vykartovaní Šírl, Fillo a zranění Kalina, Zahustel a Štohanzl. „Přesto mužstvo podalo statečný výkon v rámci možností a momentální síly. Hráči plnili taktiku, podle které jsme spoléhali na rychlé protiútoky, jinak se nedalo proti silné Plzni hrát. Soustavný tlak soupeře se nám dařilo narušovat a dostávali jsme se do šancí. Měli jsme čtyři jasné gólové příležitosti. Přišel však moment, kdy se na soupeře usmálo štěstí a k nám se otočilo zády. Mrzí mě, že před inkasovaným gólem rozhodčí otočili aut. Bohužel jedna nešťastná chvíle rozhodla utkání," řekl Miroslav Koubek.

Plzeňský trenér Pavel Vrba zdůraznil, že utkání mělo kvalitu odpovídající předchozím střetnutím Plzně s Boleslaví. „Viděli jsme nadprůměrné utkání, obě mužstva se snažila o ofenzivní a kombinační fotbal, naši hráči měli větší snahu po vítězství. I Boleslav měla gólové příležitosti a tak to byl oboustranně fotbal, na který se dalo dívat. Ve druhém poločase jsme byli lepší technicky a v držení míče, Boleslav měla dobrý přechod do útoku," hodnotil těsně vyhrané utkání Pavel Vrba a přiznal, že jeho mužstvo mělo v infarktovém závěru štěstí. „V závěru zápasu se na nás usmálo štěstí a dali jsme důležitý gól. Štěstí jsme měli také úplně na konci, když Boleslav vyslala do útoku Rolka. Měli jsme dnes dobře postavené tyče," usmál se nad Bulutem nastřelenou tyčí v nastaveném čase.
Pavel Vrba
zdůraznil, že Plzeň stále touží bojovat o vyšší příčky, než na jaké momentálně je.
„Byl bych špatný trenér, kdybych nevěřil, že v posledním kole proti Liberci budeme hrát o titul,"
dodal.

Fanshop banner