S obhájcem titulu prohráli gólem těsně před koncem
Klub

S obhájcem titulu prohráli gólem těsně před koncem

Redakce

Boleslav prohrála doma s Plzní, která měla po většinu utkání herní převahu, ale gól dal až tři minuty před koncem Darida. Boleslavský Mareš nastřelil břevno, Bulut v nastavení tyč plzeňské branky.

Sousedé z ligové tabulky, třetí Plzeň a čtvrtá Boleslav, se ve vzájemném střetnutí tři kola před koncem sezóny střetli už jenom o prestiž. Boleslavští na lepší, než čtvrté místo už nemůžou dosáhnout a Plzni na obhajobu titulu zbývaly jen skromné teoretické naděje.
Boleslavští nastoupili proti obhájci mistrovského titulu oslabení o Kalinu (svalové zranění), Zahustela (operace kolena), Štohanzla (zraněné koleno z tréninku), Šírla (8 ŽK) a Filla (4 ŽK). Plzeňským kvůli vykartování nikdo nechyběl a navíc se jim uzdravil Procházka. Trenér Vrba nechal překvapivě na lavičce ne úplně zdravého Horvátha.

První poločas začali dravěji Plzeňští a v úvodních třech minutách kopali tři rohy. Boleslavští odpověděli po pěti minutách dvěma útoky, oba zakončil nepřesně Bulut. Potom opět řádili Plzeňští. Petržela přestřelil, Bakoš hlavičkoval vedle pravé tyče, Daridovu bombu vyrazil Šeda. V 15. minutě po Pilařově centru netrefil Darida hlavou ze dvou metrů boleslavskou branku. Ve 20. minutě zmařil Šeda další nebezpečnou akci soupeře, když se obětavě vrhl pod nohy dotírajícího Koláře.
Ve 29. minutě kopal Darida čtvrtý plzeňský roh, jeho centr však zachytil Rolko a poslal bez otálení do brejku Buluta, který plzeňské obraně utekl po levé straně. Ve vápně přihrál Marešovi, ten si kličkou připravil střelbu, ale trefil vybíhajícího brankáře Čecha. Za pět minut vyhrál Kulič souboj na půlce a s Chramostou vyrazili do útoku, který završil Kúdela nepřesnou střelou.
Ve 42. minutě plzeňskou kolmici do vápna nezachytil Rolko, i když se natahoval, jak to jenom při jeho délce šlo, naštěstí Darida sám před Šedou přestřelil brankáře i branku. V poslední minutě poločasu přežili Boleslavští trestný kop z osmnácti metrů Bakoše, protože ho plzeňský kanonýr poslal do hráčské zdi.

Druhý poločas byl pokračováním prvního. Plzeň se neúnavně tlačila na soupeřovu polovinu a Boleslav spoléhala na brejkové situace. Jestliže za celý první poločas Plzeňští zahrávali pětkrát rohový kop, tak stejný počet těchto standardních situací po přestávce kopali za čtvrt hodiny. Kromě rohových kopů zasahoval Šeda bezprostředně po změně stran proti přízemním střelám Petržely a Daridy
Před plzeňským trestným územím v 51. minutě nevyšla Chramostovi narážečka s Kuličem a o pět minut později, když tři boleslavští útočníci běželi proti dvojici plzeňských obránců, pokazil Kulič přihrávku na Buluta. V 62. minutě při desátém plzeňském rohu hlavičkoval Procházka vedle.
V 68. minutě se Mareš odhodlal ke střelbě přibližně ze třiceti metrů a trefil břevno plzeňské branky. Boleslavští v nastávajícím okamžiku zůstali u míče. Chramostu uvnitř pokutového území stáhl Petržela rukou tak zřetelně, že to viděli všichni fotbalu přítomní s výjimkou rozhodčího Příhody, který tak Mladé Boleslavi upřel jasnou penaltu.
V 79. minutě Šeda lapil tečovanou střelu Daridy a v 82. minutě u něho a celé Boleslavi stálo štěstí při Horváthově trestném kopu. Plzeňský špílmachr nastřelil břevno, v nastalé mele na malém vápně první dorážku vyrazil Šeda a druhou Rolko a mezi tím míč zazvonil i o levou tyčku. Obrovská plzeňská šance skončila rohem, v pořadí už šestnáctým.
V 87. minutě se možná boleslavská defenzíva nechala trochu rozhodit, když asistent rozhodčího Filípek otočil výhodu autového vhazování ve prospěch Plzně. V následné akci se Plzeňští prokombinovali na hranici pokutového území a Darida se trefil, možná za pomocí lehké teče spolurháče Ševinského, přesně k pravé tyči - 0:1.

V nastavené dvouminutovce po Marešově přihrávce nastřelil Bulut ze šestnácti metrů levou tyč Čechovy branky.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Kysela, Rolko, Johana, Janíček (36. Táborský) - Kúdela, Ščuk (90. Synek) - Chramosta, Kulič, Mareš - Bulut.

Sestava FC Viktoria Plzeň: Čech - Rajtoral, Čišovský, Ševinský, Limberský - Procházka, Kolář - Petržela, Darida (89. Hájovský), Pilař (77. Wágner) - Bakoš (67. Horváth).

Gól: 87. Darida

ŽK: Kulič, Táborský, Kysela, Bulut - Darida

Rozhodčí: Příhoda - Filípek, Mencl

Diváci: 3854

Fanshop banner