Na malém hřišti se neprosadili
Klub

Na malém hřišti se neprosadili

Redakce

Boleslavští se nevyrovnali s nepříznivými podmínkami typickými pro Hlavici, malým prostorem pro kombinaci a nepřízni rozhodčího při posuzování osobních soubojů. Proto potřetí na jaře prohráli, v celém ročníku po desáté.

Stísněný prostor typického venkovského plácku v Hlavici je pro každého hráče nepříjemnou prověrkou fotbalových dovedností, především bezchybného zpracování míče a jednoduché hry na jeden dotyk. Mladoboleslavští mladíci postrádali nezbytné sebevědomí a neúčelnými dlouhými nákopy kopírovali hru domácího týmu. Ten dal brzo uklidňující vedoucí gól.

V 8. minutě hlavický záložník Zelený překvapivě snadno obešel boleslavského kapitána Charuzu a překonal brankáře Knoblocha - 1:0. Za necelou minutu dopřála boleslavská obrana střeleckou příležitost Petráškovi, jeho přízemní zakončení Knobloch chytil. Vytáhlý Petrášek se do další šance dostal v 19. minutě, kdy hlavou usměrňoval trestný kop od postranní lajny a Knobloch opět včas zasáhl.
Teprve ve 23. minutě předvedli nebezpečnou ofenzivní akci Boleslavští. Na levém křídle se prosadil Sedláček, jeho přízemní centr u bližší tyče brankář Koubek jen vyrazil a Schubert dorážkou z malého vápna minul branku. Ve 36. minutě Dudkův trestný kop z pravé strany hlavičkoval Charuza těsně vedle.

Ve druhém poločase byly sice pasáže, kdy Boleslavští kontrolovali hru a drželi se na soupeřově polovině hřiště, ovšem gólově se neprosadili.
V 51. minutě Ježdíkem rozehraný trestňák hlavičkoval Studík a brankář Knobloch míč mířící pod břevno vytlačil na roh. Po jeho rozehrání hlavičkoval Studík jen pár centimetrů nad.
V 56. minutě se hnal na hlavickou branku Wojnar, povedla se mu klička vyběhnuvšímu gólmanovi, ale střelu do opuštěné branky srazil obránce na roh. Rozehrál ho Dudka a jen centimetry scházely Šťastnému k úspěšnému zakončení hlavou. V 67. minutě běžel sám na branku soupeře pro změnu Schubert, ale střelu obětavým skluzem poslal obránce Duben mimo a tak Boleslav ze slibné akce vytěžila zase jenom rohový kop. Z něho už Boleslavští gólmana Koubka neohrozili.
Čtvrt hodiny před koncem dvakrát marně na boleslavskou branku střílel Janoušek, poprvé ze hry minul branku, podruhé trestňák poslal do hráčské zdi. V 77. minutě se po hlavickém rohu neprosadil Petrášek z malého vápna, neboť brankář Knobloch nedůrazné zakončení přikryl u pravé tyče.
V 83. minutě nepovedenému Bočkově centru z pravé strany chyběly jen centimetry, aby zapadly do pravého vingle za překvapeným Koubkem.
V závěrečné pětiminutovce byli důraznější hráči Hlavice. Boleslavský gólman Knobloch zvládl střelu z dálky Janouška i po rohovém kopu Studíkovu dorážku.
V 86. minutě však podruhé v zápase kapituloval. Šollar utekl po levé straně, přízemní přihrávkou našel uprostřed boleslavského pokutového území nekrytého Holeše, jenž se z plného běhu bez přípravy trefil k pravé tyči - 2:0
. O dvě minuty později Šollar ve skluzu překopl z deseti metrů boleslavskou branku.

Sestava FK Mladá Boleslav"B": Knobloch - Tvrdý, Charuza, Martin Šťastný, Mach - Rozsíval, Marek Sedláček - Synek (63. Boček), Wojnar, Dudka - Schubert.

Sestava SK Hlavice: Koubek - Novotný, Duben, Studík, Ježdík - Holeš, Veselka, Janoušek, Zelený (89. Benetka)- Němec (63. Šollar), Petrášek (87. Prückner).

Góly: 8. Zelený, 86. Holeš

ŽK: Charuza, Rozsíval, M.Šťastný

Rozhodčí: Kalenda - Moudrý, Dobrý

Diváků: 100

Fanshop banner