Proti Plzni bez Kaliny, Zahustela, Šírla a Filla
Klub

Proti Plzni bez Kaliny, Zahustela, Šírla a Filla

Redakce

Do utkání 28. kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav - FC Viktoria Plzeň, které se hraje v neděli 6. května od 17 hodin, půjdou Boleslavští bez zraněných Kaliny se Zahustelem a vykartovaných Šírla s Fillem.

Všichni čtyři jsou hráči základní sestavy a tudíž se jedná opravdu o citelné oslabení mužstva. Přesto boleslavský trenér Miroslav Koubek věří, že jeho svěřenci bitvu se Západočechy zvládnout v duchu tradice předchozích duelů. „Dosavadní statistika, podle které Plzeň v Boleslavi ligové utkání ještě nevyhrála, podporuje naši víru ve vlastní schopnosti. Povšiml jsem si, že i Plzeňští uznávají, že se jim proti nám moc nedaří a že jsme pro ně těžký soupeř. Bylo by dobře, aby to tak zůstalo a pokračovalo. Když Plzeň porazíme, tak by pro nás celkový zisk padesáti bodů byl definitivní pojistkou umístění na čtvrtém místě. Ale čeká nás protivník, který v posledních několika zápasech opět prokázal, že patří k nejlepším v Gambrinus lize, čili proti němu uspět bude velice těžký a složitý úkol," řekl Miroslav Koubek, jenž týmu vytyčil aktuální cílem udržet čtvrté místo v ligové tabulce, což by bylo třetí nejlepší umístění v osmiletém působení Mladé Boleslavi v Gambrinus lize. Bramborová medaile bohužel není pozvánkou do fotbalové Evropy.

Obránce Radek Šírl vyfasoval před týdnem na Julisce osmou žlutou kartu v tomto soutěžním ročníku a má proto disciplinární trest na dvě ligová utkání, nemůže hrát ve 28. kole proti Plzni, ani ve 29. kole v Českých Budějovicích.
Záložník Martin Fillo
viděl před týdnem na Julisce čtvrtou žlutou kartu v soutěžním ročníku a disciplinární trest na jedno ligové utkání mu platí pro 28. kolo proti Plzni.
Záložník Ondřej Zahustel
ve čtvrtek 3. května podstoupil operaci křížového vazu v koleni, které si poranil 14. dubna v utkání boleslavské juniorky proti Ovčárům v ČFL a mimo hru bude do konce kalendářního roku 2012.
Obránce Václav Kalina
již měsíc léčí svalové zranění.
Záložník Lukáš Opiela
je v dlouhodobé rekonvalescenci po operaci zlomené nohy.
Obránce Tomáš Fabián
je v dlouhodobé rekonvalescenci po operaci kyčelního kloubu.

V Plzni tak rozsáhlé problémy s hráčským kádrem momentálně nemají a stále ještě živí doutnající naději na obhajobu mistrovského titulu, která se rozhoří, pokud Vrbovi bojovníci vyhrají všechny tři závěrečné bitvy a Liberec se Spartou naopak zaváhají.
„Ačkoliv se nám v Boleslavi dlouhodobě výsledkově nedaří, fanoušci viděli vždy atraktivní fotbal. Přestože v nedělním zápase půjde oběma týmům o hodně, oba jsou útočné. Fanoušci by tak opět mohli vidět zajímavý zápas s šancemi na obou stranách. Já doufám, že tentokrát s úspěšným výsledkem pro Viktorii. Protože pokud nechceme ztratit šanci na obhajobu titulu, musíme bodovat naplno,"
uvedl plzeňský kouč Pavel Vrba.

Fanshop banner