Byli lepší, přesto nezískali ani bod
Klub

Byli lepší, přesto nezískali ani bod

Redakce

Nejstarší boleslavští dorostenci sehráli na mosteckém hřišti začarované utkání. Ze spousty šancí nedali ani jeden gól. To jejich soupeř jednou povedenou ranou šťastně skóroval a dokonce vyhrál.

V prvním poločase každý tým jednou skóroval, ale rozhodčí uznal pouze trefu mosteckou a boleslavskou nikoliv.
V 11. minutě zaútočili po pravé straně Mostečtí, vystřelili však hodně nepřesně. Ve 13. minutě Boleslavští kopali první rohový kop a Hošťálek hlavičkoval nad branku. V 15. minutě Novák přihrál do ulice Eliášovi a ten nastřelil brankáře, před kterým byl zcela sám. O dvě minuty později v podobné akci z levé strany šel sám na brankáře Geissler, ale v rozhodujícím okamžiku zaváhal a dobíhající obránce mu míč vypíchl.
V 19. minutě Lánczovu střelu ze třiceti metrů brankář neudržel a vyrazil před sebe, čehož využil Novák ke vstřelení gólu. Asistent rozhodčího překvapivě odmával ofsajd a hlavní sudí regulérní boleslavský gól neuznal.

Ve 22. minutě Láncz z levé strany přehodil vyběhnuvšího brankáře a s ním i branku. Ve 24. minutě zakončoval boleslavskou akci Tvrzník těsně nad branku. Ve 26. minutě střelu Geisslera brankář Weisser neudržel a skončila těsně vedle levé tyčky rohovým kopem. Ve 35. minutě dostal Novák přihrávku na střed vápna a přestože byl neatakován sám před brankářem, nastřelil jen tyč.

Nedáš, dostaneš. Po Novákově zmařené šanci vyrazili do protiútoku Mostečtí po pravé straně, odkud nacentrovali před branku, kde uvnitř vápna nepokrytý Künzl zamířil přesně k tyči - 1:0.

Druhý poločas bohužel na těsném mosteckém vedení nic nezměnil, i když příležitostí k tomu boleslavští dorostenci měli dost.
Ve 48. minutě po zaútočení z pravé straně nebezpečný centr Šimka prošel přes celou branku, ale nikdo z jeho spoluhráčů nedokázal gólově zakončit. V 56. minutě Láncz středem hřiště vysunul Mehanoviče, ten mířil vedle. V 58. minutě v rychlém protiútoku Mehanović poslal přihrávku mezi obránce Vraštilovi a ten nastřelil jej brankářovy nohy. V 60. minutě trestný kop Mehanoviće našel před mosteckou brankou Vraštila, který hlavičkoval do brankáře. V 63. minutě po narážečce s Novákem rozvlnil Mehanović pouze boční síť. V 75. minutě Mehanović přihrál Geisslerovi a ten vystřelil těsně vedle. V 77. minutě centr Šimka těsně před Prieložným sebral brankář. V 81. minutě ojedinělá akce Mosteckých skončila střelou vysoko nad Hankičovou brankou. V 89. minutě při závaru ve vápně Mostu se v šanci ocitl Prieložný, který však netrefil ideálně míč, pokus Mehanoviće narazil do jednoho z obránců a nakonec Hošťálek přestřelil branku.

Hodnocení trenéra Jiřího Saňáka: Hodnocení je snadné, protože jsme byli celé utkání dominantním a lepším týmem. Vypracovali jsme si sedm silných gólových šancí, neproměnili ani ty nejvyloženější. Čtyřikrát jsme byli sami před brankářem a jednu branku nám neuznali rozhodčí. Soupeř naopak z jediné střely na branku skóroval. Ve všech statistikách jsme byli lepší. Fotbal je někdy takový, že prohraje i lepší tým. Před svými svěřenci smekám, makají, dřou, v poli hrají výborně, dodržují principy naší hry, přidávají nadstavbu. Věřím, že těmito situacemi budou kluci ještě silnější a odolnější. Musí však být důslednější a rozhodnější ve finální fázi."

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Hankič - Geissler (86. Fidrich), Hošťálek, Šimek, Hůlka - Vraštil, Láncz - Mižič (71. Prieložný), Tvrzník, Eliáš (53. Mehanovič) - Novák.

Sestava FK Baník Most U19: Weisser - Künzl (89. Hejda), Nobst, Kopas, Pátek - Schettl (71.Vokurka), Soukup, Kotlan (82. Schuchardt), Exner (87. Levý) - Banovič, Longauer (60. Karaus).

Gól: 36. Künzl

ŽK: Longauer - Novák

Rozhodčí: Bílek - Šifanda, Bretschneider

Fanshop banner