Koubek: Vítězství nad Duklou si nesmírně cením
Klub

Koubek: Vítězství nad Duklou si nesmírně cením

Redakce

Boleslavští uspěli v přímém střetu o čtvrté místo v lize, i když v posledních minutách s přispěním obětavosti i štěstí. Trenér Koubek přiznal, že trnul, aby se neopakoval liberecký kolaps.

Při setkání s novináři se trenéři v posuzování utkání Dukla Praha - Mladá Boleslav 1:2 lišili. Pražský Luboš Kozel byl spokojený s výkonem svých hráčů a mrzel ho výsledek. To boleslavský Miroslav Koubek naopak s výsledkem pochopitelně vyjádřil spokojenost a na výkonu svého týmu našel řadu nedostatků.

„Cením si nesmírně vítězství s velmi dobrým soupeřem. Bylo vydřené a výsledek je pro nás prioritní, s předvedenou hrou spokojený být nemůžu," řekl Miroslav Koubek po utkání. „Boleslav není silnější na míči než Dukla, ale je silná v brejkových situacích. Mám z vyhraného utkání smíšený pocit. Měli jsme hrát lépe, důsledněji přistupovat k soupeřovým hráčům a lépe zvládat přechodovou fázi," zhodnotil hru boleslavského mužstva. Na dotaz, zda po inkasovaném gólu a při závěrečném tlaku Dukly nepomyslel na ztracené body v Liberci, přiznal: „Po Lietavově gólu tři minuty před koncem jsem si vzpomněl na Liberec a mrzí mě, že jsme závěr utkání, právě poučení z Liberce, nezahráli na Dukle lépe."

Trenér Dukly Praha Luboš Kozel i po prohraném utkání věřil, že jeho mužstvo mělo schopnosti Boleslav zdolat. „Utkání poznamenalo, že jsme soupeři nabídli vedení vlastní chybou. Protože Boleslav vyniká rychlým přechodem do útoku, tak jí snadné vedení nahrávalo. Cením si, že jsme dokázali zvednout hlavu, dali nakonec i gól a vytvořili si tlak proti kvalitnímu soupeři. Vyrovnání by bylo spravedlivé, ale nepovedlo se nám. Druhý poločas se nesl v duchu naší snahy o zdramatizování. Boleslav však bránila dobře. Nejsem zklamaný z výkonu svého mužstva, ale z konečného výsledku. Mrzí mě prohra, když byla tak těsná, kdyby byla jednoznačná, třeba nula tři, tak by to bylo něco jiného."

Fanshop banner