Potřetí za sebou vyhráli, na Julisce rozhodli v první půli
Klub

Potřetí za sebou vyhráli, na Julisce rozhodli v první půli

Redakce

V prvním poločase využili Boleslavští své převahy a dali dva góly, které se ukázaly být rozhodující pro vývoj utkání a pro udržení čtvrté ligové příčky. Kanonýr Dukly Lietava snížil až tři minuty před koncem.

V tomto utkání na každé straně chyběl v obranné formaci jeden potrestaný hráč. Dukle Vorel a Boleslavi Kysela, oba za čtyři žluté karty. Na boleslavské marodce zůstali Zahustel a Kalina. Po delší odmlce v základní sestavě Boleslavi nastoupil stoper Johana.

První poločas Boleslavští vyhráli o dva góly. Už ve 3. minutě běžel sám na branku Fillo, který snadno sebral míč uklouznuvšímu Božičovi, brankáře Radu sice přeloboval, ovšem Božič se stihnul vrátit a těsně před lajnou pohromě zabránil. Hráči Dukly si zkoušeli vynutit šanci centry posílanými k boleslavské brance střídavě z pravé i levé strany. Neúspěšně, neboť Šeda byl pozorný a jistý.
V 11. minutě zaútočil po pravé straně Štohanzl a z jeho centru se pokusil akrobaticky nůžkami přes hlavu akci zakončit Fillo. Moc se mu záměr nezdařil, ale skákavou střelu stihl před brankářem Dukly Chramosta hlavou usměrnit k pravé tyči - 0:1.

Snažení Dukly o vyrovnání naráželo na zformovanou boleslavskou defenzívu. Pázlerovu střelu odrazil Johana, hlavička Lietavy byla nepřesná, první roh Dukly odvrátil hlavou Kúdela, ránu Lietavy tečovanou Johanou Šeda chytil.
Ve 34. minutě vletěl za šikovnou přihrávkou z Chramostovy kopačky do soupeřovy šestnáctky Štohanzl a ve střelecké pozici jej Gedeon povalil. Sudí Paták nařídil penaltu, kterou s jistotou proměnil Mareš - 0:2.

Pět minut před poločasem nevyužila Dukla své největší příležitosti. Pázlerovu přízemní ránu Šeda nohou vyrazil a centr před opuštěnou branku odehrál do bezpečí Kúdela.

Druhý poločas začal náporem Dukly. Hned po výkopu získala rohový kop, který rozehrál Podrazký a od branky vyboxoval Šeda. Ale pouze na roh vápna, odkud bez přípravy vypálil Malý. Boleslavský gólman se však stihl přemístit zpět do branky a robinzonádou jedovatou přízemní ránu chytil. Dařilo se mu i při dalších atacích soupeře.
Teprve v 66. minutě ohrozila Boleslav vážněji soupeřovu branku. Táborského roh přizvedl hlavou Johana a za ním také hlavou usměrnil do branky Chramosta. Za překonaným gólmanem branku Dukly uchránil Gedeon, který z lajny míč ukopl do bezpečí.
V 73. minutě Táborský povedeným obranným skluzem založil boleslavský brejk, v jehož závěru po Fillově přihrávce Bulut přestřelil. Když už se zdálo, že Boleslavští dovedou utkání v poklidu do vítězství, soupeř snížil a zatoužil po bodu.
V 87. minutě při jednom z pokusů Dukly o ztečení boleslavské branky stoper Rolko v nejméně vhodnou chvíli uklouzl, čehož využil s predátorským instinktem Lietava a nekompromisní ranou snížil - 1:2.

Zbytek utkání s dvěma nastavenými minutami se dohrával za obrovské snahy Dukly vsítit alespoň vyrovnávací gól. Boleslavští v sérii obětavých zákroků odolali v čele s brankářem Šedou, jenž mimojiné zvládl hlavičku Marka a ostrý centr Malého.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Janíček, Rolko, Johana, Šírl (59. Táborský) - Kúdela, Ščuk - Štohanzl, Fillo, Mareš (75. Kulič) - Chramosta (67. Bulut).

Sestava FK Dukla Praha: Rada - Hašek, Božič (82. Marek), Švejdík, Vrzal - Podrazký (60. Svatonský), Gedeon, Hanousek - Malý, Lietava, Pázler (60. Engelmann).

Góly: 87. Lietava - 11. Chramosta, 34. Mareš

ŽK: Gedeon, Malý, Lietava - Šírl, Fillo, Chramosta, Bulut, Šeda

Rozhodčí: Michal Paták - Jiřík, Nádvorník

Diváků: 2347

Fanshop banner