Rekordní jarní výhra s pěti góly
Klub

Rekordní jarní výhra s pěti góly

Redakce

Nad Karlovými Vary dosáhla juniorka pěti góly na jaře nejvýraznějšího vítězství, když nepřekonaným střeleckým rekordem zůstává dvanáct gólů v síti Chomutova ze 14. září loňského podzimu.

Karlovy Vary potvrdily mizernou jarní formu na soupeřových hřištích. Letos venku nevyhrály a dokonce nedaly ani gól. Proti mladoboleslavské juniorce tuto bilanci nezlepšily. Boleslavští byli po celé utkání lepší a o jejich výhře nebylo pochyb. Získali tři body a o jeden bod přeskočili v tabulce ČFL právě karlovarské mužstvo.

První poločas sice zprvu vypadal na festival promarněných šancí, ale potom tento nelichotivý dojem smazaly dva góly ve 120 vteřinách.
V 5. minutě běžel sám na branku Dudka a zbrkle vysoko přestřelil. V 8. minutě utekl po pravé straně Synek, po zemi odcentroval před branku, kde si nikým neatakovaný Wojnar míč zpracoval a potom ho poslal z pěti metrů vedle levé tyče. V 11. minutě se ocitl opět Wojnar sám před brankářem, zdárně jej přeloboval, ale nastřelil břevno. Od něho se míč odrazil k Schubertovi, kterému rozhodčí odpískal útočný faul, když se snažil přetlačit obětavě zasahujícího gólmana Četveríka. Ve 13. minutě nevyužili Boleslavští dva slepené rohy a po druhém z nich vyrazili Karlovarští do brejku. Po Vuově přihrávce vystřelil Jankovský nepřesně. O dvě minuty později také Staňkova dalekonosná rána minula Knoblochovu branku.
Ve 21. minutě rozehrál Wojnar trestný kop (nařízený uprostřed hřiště za hraní rukou) na Synka a ten úspěšně přehodil brankáře. Pro jistotu jej oběhl a na brankové čáře míč doklepl do sítě před vracejícím se obráncem Karlových Varů - 1:0.
Ve 22. minutě Dudka těsně před vápnem přihrál do leva zcela volnému Tvrdému, jenž v plném běhu prostřelil Četveríka - 2:0.
Ve 31. minutě Tvrdý vybojoval u postranní lajny míč, přihrál Dudkovi, ten mu ho vrátil do běhu a Tvrdý sólo proti brankáři opět zakončil gólovou střelou - 3:0.

Ve 35. minutě Kysela utekl přes celé hřiště, ovšem jeho přihrávku napříč pokutovým územím nikdo nevyužil. Přesto zůstali Boleslavští u míče a když se vrátil ke Kyselovi, tak obléhání soupeřovy branky ukončil hodně nepřesným střeleckým pokusem. Ve 42. minutě ojedinělý karlovarský útok vyvrcholil neškodným Vuovým centrem. Ve 43. minutě boleslavskou akci z levé strany zakončil Synek ranou z úhlu, kterou gólman vyrazil a Karlovy Vary se ubránily.
V poslední minutě poločasu byl Němec nejblíže karlovarskému úspěchu v dosavadním průběhu utkání, ale po slibné akci z pravé strany netrefil z malého vápna branku.

Druhý poločas pokračoval v duchu prvního, i když se chvílemi zdálo, že jsou Boleslavští snadným vedením uspokojení a zdlouhavou kombinací ve středu hřiště ne vždy pospíchali k soupeřově brance.
V 50. minutě předvedl Schubert drzé sólo. Prošel mezi stopery, ale gólmana nepokořil.
V 54. minutě karlovarská obrana faulovala uvnitř šestnáctky Dudku. Rozhodčí nařídil penaltu a tu sám faulovaný hráč s jistotou proměnil - 4:0.

V 62. minutě v závěru pěkné a svižné akce po levé straně, kterou Dudka založil a vyšperkoval perfektní přihrávkou před branku, netrefil Synek na malém vápně pořádně míč a jasnou gólovou šanci zmařil. V 66. trestný kop proti boleslavské brance rozehrál Tichota a hlavičkoval Staněk. Zamířil do středu branky, kde byl Knobloch připravený.
V 78. minutě po Tvrdého přihrávce utekl po levé straně karlovarské obraně Synek a v malém vápně přiťuknul Horákovi, který snadno z metru dorazil míč do branky - 5:0.

V 80. minutě Borovičkovu pěknou ránu ze třiceti metrů obránce tečoval na roh, kterému se Karlovy Vary se štěstím ubránily. V 87. minutě Tichotův cizelérsky provedený trestný kop za hráčskou zeď zneškodnil u pravé tyče bravurním zákrokem Knobloch. Karlovy Vary tak získaly svůj první a jediný rohový kop v utkání, z něho však žádné ohrožení boleslavské branky nevzniklo. V poslední minutě běžel Synek sám na brankáře a záměr prostřelit jej mezi nohy mu nevyšel.

Sestava FK Mladá Boleslav"B": Knobloch - Kysela, Šťastný, Charuza, Tvrdý - Rozsíval (57. Horák), Sedláček - Synek, Wojnar, Dudka (78. Mach) - Schubert (69. Borovička).

Sestava 1.FC Karlovy Vary: Četverík - Staněk (82. Kouba), Tůma, Tichota, Jankovský - Šmrha - Němec (57. Tuhela), Vrtělka, Bereczký, Vu (64. Hucl) - Nerad.

Góly: 21. Synek, 22. a 31. Tvrdý, 54. Dudka, 78. Horák

ŽK: Staněk

Rozhodčí: Šedivka - Kembický, Dujsík

Diváků: 117

Fanshop banner