Jasnou výhrou potvrdili své postavení v čele ligy
Klub

Jasnou výhrou potvrdili své postavení v čele ligy

Redakce

Od začátku utkání bylo znát, že Boleslavští budou udávat tempo hry. Pardubičtí se zaměřili na důslednou obranou činnost a zkraje nepouštěli Boleslavské do vážnějších šancí. Ti se rozstříleli až ve druhém poločase.

Od úvodních minut drželi boleslavští dorostenci míč na svých kopačkách a byli lepší. Ve 2. minutě střílel Holeček do středu pardubické branky a v 8. minutě utekl Kocourek, ale v zakončení mu zabránil Hundák v poslední chvíli skluzem. V 11. minutě ještě jednou ze střední vzdálenosti zkoušel štěstí Holeček, ale ani druhá rána gólem neskončila.
Od 20. minuty se Boleslav prosazovala víc a víc. Pardubice až do konce utkání ztrácely půdu pod nohama a nevytvořily si vážnější šanci. Nebýt jejich brankáře Schmeisera, odjížděly by ještě s větším gólovým přídělem. Bylo jen otázkou času jestli a kdy začnou Boleslavští proměňovat příležitosti, které si vytvářeli.
V 19. minutě po hrubce Tafla šel sám na brankáře Holeček, ale při snaze obstřelit brankáře, branku netrefil. Ve 22. minutě po rohovém kopu Hodače se z dobré pozice neprosadil Pajer. Další příležitost začala individuálním průnikem Hodače, který se uvolnil a předložil dobrý míč Kubelkovi, jenž se však neprosadil. Ve 25. minutě po dobře sehraném rohu Kateřiňáka a Hodače se prosazoval hlavou Kozma, ale hlavičkoval nepřesně a nedůrazně. Ve 28. minutě Kocourek utekl všem pardubickým obráncům a jeho přihrávka pod sebe bohužel nenašla adresáta. Ve 30. minutě po hezké kombinaci zakončoval z první Kateřiňák jen o kousek mimo Schmeiserovu branku.
Ve 32. minutě to domácím chlapcům konečně vyšlo. Holeček našel mezi obránci Kubelku a ten v samostatném úniku mazácky přehodil brankáře a otevřel skóre utkání - 1:0.

Ve zbylém čase do přestávky si Boleslavští vytvořili pouze několik standardní situace, v nichž se neprosadili a tak první poločas skončil jen jejich nejtěsnějším vedením.

Druhý poločas začal individuálním průnikem Hodač. Přešel přes tři soupeře a zastavil jej až brankář podtržením, ale rozhodčí Vlasjuk nechal pokračovat ve hře a zákrok jako nedovolený neposoudil. Ve 49. minutě při závaru v pokutovém území Pardubic se míč z klubka hráčů odrazil k Hodačovi, jeho zakončení však vychytal brankář Schmeiser.
V 52. minutě utekl po pravé straně Kocourek a tentokrát vzal zakončení na sebe. Jak se ukázalo, udělal dobře, jelikož brankáře zdárně obstřelil a zvýšil vedení - 2:0.
V 58. minutě předvedl fotbalovou lahůdku Hodač. Povedla se mu náramně střela ze dvaceti metrů a vymetl všechny pavučiny v koutě pardubické brance - 3:0.

V 60. minutě po rychle rozehrané standardní situaci přenesl dobře hru Horváth na volného Kocourka, ale ten se zakončením váhal a soupeř mu míč zablokoval. V 67. minutě po dalším rozehraném rohu Kateřiňák vybídl ke skórování Boru, jemu však střela nesedla tak, jak si přál.
V 70. minutě získali Boleslavští výhodu dalšího rohu a i ten sehráli na krátko. Vzápětí po dobrém centru vstřelil branku Pajer, který se prosadil u vzdálenější tyče - 4:0.
V 75. minutě po rychlém brejku běželi čtyři boleslavští hráči na dva pardubické obránce a ve finále se ocitl sám před brankářem Bora a ten neomylně obstřelil Schmeisera - 5:0.
V 78. minutě přečetl rozehrávku Pardubic dobře napadající Horváth a v samostatném úniku se prosadil, čímž zvýšil skóre na šestigólový rozdíl - 6:0.
Tím byl debakl Pardubic dokončen.

Boleslavští zaslouženého vítězství dosáhli po dobrém výkonu celého týmu, což potvrdil i jejich trenér Martin Mrvík:S výsledkem a předvedenou hrou jsem spokojený a musím chlapce do jednoho pochválit. Předvedli týmový výkon, jaký po nich vyžaduji. Druhý poločas jsme doufám protrhli smůlu v zakončení, kterou jsme předchozí tři mistrovské utkání měli. I přes vysokou výhru je nutné i nadále poctivě pracovat a neuspokojit se. Připravovat se zápas od zápasu a na každý se důsledně soustředit. Slavie a Hradec stále vyhrávají a nedají nám nic zadarmo. A pozor na Bohemku, která také předvádí výborný fotbal."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Výda - Kahoun, Pajer, Kozma, Houžvička(65. Jonáš) - Kateřiňák - Kocourek (62. Bora), Holeček (60. Zemánek), Hodač (70. Nedošetko), Lacek (52. Horváth) - Kubelka (62. Martínek).

Góly: 32. Kubelka, 52. Kocourek, 59. Hodač, 70. Pajer, 76. Bora, 78. Horváth

Fanshop banner