Při ligovém utkání se Spartou policie pořádek udržela
Klub

Při ligovém utkání se Spartou policie pořádek udržela

Redakce

Nedělní bitva FK Mladá Boleslav - AC Sparta Praha patřila mezi riziková střetnutí Gambrinus ligy přičiněním pověsti sparťanských fandů. Pořadatelé za významné podpory policistů si s nimi poradili. Potvrzuje to i oficiální stanovisko ředitelství Policie ČR Mladá Boleslav.

Tiskový mluvčí ředitelství mladoboleslavské policie Ladislav Mareš v tiskovém prohlášení napsal: „Několik stovek příznivců pražské Sparty policisté uhlídali. Nedělní večerní fotbalové utkání Mladé Boleslavi se Spartou Praha bylo již předem označeno jako vysoce rizikové. Ukázalo se, že předpoklady byly naprosto správné a nasazení vyššího počtu bezpečnostních sil bylo na místě. Policisté nakonec museli preventivně zasáhnout přímo na stadionu v závěru utkání, kdy se vyhrotila situace u sektoru příznivců Sparty a bezprostředně hrozilo napadení pořadatelské služby. Policisté situaci na stadionu zklidnili a zabránili vniknutí diváků na hrací plochu.
Ještě před začátkem zápasu zajistili policisté v sektoru hostí dva silně podnapilé fanoušky. Celkem byly předvedeny čtyři osoby a policisté řešili sedm přestupků proti veřejnému pořádku. Dva muže podezřelé z přestupku proti veřejnému pořádku policisté zpacifikovali po utkání poblíž provozovny Mc Donalds nedaleko stadionu, kde podpálili šálu a hrozilo nebezpečí rozšíření ohně.
Policisté z Mladoboleslavska byli posíleni o několik družstev pořádkových jednotek z okolních okresů a také o družstva Stálé pořádkové jednotky z Prahy. Na veřejný pořádek dohlíželi také policisté se služebními psy a nasazeni byli také členové antikonfliktního týmu."

Fanshop banner