Dramatickou bitvu vyhráli zaslouženě a drží čtvrté místo
Klub

Dramatickou bitvu vyhráli zaslouženě a drží čtvrté místo

Redakce

Boleslavští nejlepším jarním výkonem přehráli Spartu v utkání vynikající úrovně, které bylo dramatické od první do poslední minuty. Dokonale využili přesilovku, kterou hráli v závěrečné půlhodině po vyloučení sparťanského obránce Pamiče.

Utkání mělo předem daný velký náboj v ambicích obou soupeřů. Sparta ho potřebovala zvládnout bez bodové ztráty pro udržení naděje na mistrovský titul. Boleslav toužila vyhrát, aby zmařila Spartě umístění na první příčce a při jejím případném vítězství v českém poháru otevřela možnost postupu do Evropy ze čtvrté ligové příčky.

První poločas nepostrádal tempo ani dramatičnost, scházely pouze góly. Za Boleslav k němu byl nejblíže Chramosta. Ve 13. minutě se mu nepovedlo zakončení po Šírlově rohovém kopu a v 18. minutě po spolupráci Mareše se Šírlem střelou z otočky sice překonal Vaclíka, ale trefil levou tyč soupeřovy branky.
Sparťanům Přikrylovi a Hušbauerovi střelbu zmařil Janíček. Ve 36. minutě Matějovský pěknou kolmicí našel do boleslavského vápna rozběhnutého Sionka a ten bez přípravy vystřelil těsně vedle pravého horního růžku Šedovy branky. Poločas tak skončil bez gólu.

Druhý poločas začala Sparta o poznání aktivněji. Dvě minuty po přestávce běžel Krejčí sám na Šedu, ale ten jej vychytal. Pro Spartu fatální moment nastal v 58. minutě, kdy Pamič po faulu na Štohanzla byl podruhé v utkání napomínán a sudí Zelinka jej nemilosrdně vyloučil. Potom ještě Matějovský těsně minul boleslavskou branku a konečně přišla hvězdná chvíle Chramosty.
V 68. minutě po spolupráci s Marešem utekl podle levé čáry Šírl a jeho centr hlavou Chramosta usměrnil z malého vápna poprvé na jaře do soupeřovy sítě - 1:0.

Deset minut před koncem Hušbauer nastřelil ze dvaceti metrů pravou tyč Šedovy branky a v 87. minutě po Hušbauerově kolmici Sionko v jasné šanci přestřelil. Mezi tím však Kulič neproměnil příležitost po přihrávce Chramosty.
V poslední minutě po akci z pravé strany se k míči dostal ve vápně Chramosta, kličkou si připravil prostor ke střelbě, ale jeho ránu Vaclík vyrazil. Z hranice šestnáctky však přesně k pravé tyči zamířil Brunclík - 2:0.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Kysela, Rolko, Janíček, Šírl - Kúdela, Ščuk (60. Brunclík) - Štohanzl, Fillo (65. Kulič), Mareš - Chramosta (90. Bulut).

Sestava AC Sparta Praha: Vaclík - Přikryl, Jarošík, Erich Brabec, Pamič - Holek (61. Frýdek), Matějovský - Sionko (89. Slepička), Hušbauer, Krejčí - Kweuke.

Góly: 68. Chramosta, 90. Brunclík

ŽK: Štohanzl, Kúdela, Rolko, Chramosta, Kysela - Pamič

ČK: Pamič

Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Paták

Diváků: 4596

Fanshop banner