Chybět budou zranění Kalina se Zahustelem
Klub

Chybět budou zranění Kalina se Zahustelem

Redakce

V utkání 26. kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav - AC Sparta Praha, které se hraje v neděli 22. dubna od 19,15 hodin na Městském stadionu v Mladé Boleslavi, budou domácímu týmy chybět zranění Václav Kalina a Ondřej Zahustel.

Obránce Kalina si před dvěma týdny poranil sval při tréninku. Ondřej Zahustel se vylízal ze svalového zranění a vzápětí si poranil koleno v utkání ČFL. To jsou jediné dvě absence, pokud nepočítáme dlouhodobé marody Opielu s Fabiánem, se kterými se musí trenér Miroslav Koubek vypořádat. Po dlouhé době má k dispozici téměř kompletní kádr, neboť na rozdíl od předchozích šesti ligových kol tentokrát nikdo z hráčů nemá disciplinární trest.

Mladoboleslavský kouč věří, že k úspěchu proti Spartě přispějí zkušenosti z nedávných dvou pohárových duelů, byť v nich Sparta zarazila Boleslavi cestu za obhajobou vloni vybojované trofeje. „Studnici podnětů a informací z nedávných dvou pohárových střetů Boleslavi se Spartou využijí určitě obě strany. My špatné poznatky nemáme," tvrdí Miroslav Koubek. „Boleslav má dlouhodobě ofenzivní fázi silnější než defenzivní a uvidíme, jakou proti nám zvolí Sparta strategii. Například v Liberci hrála hodně zezadu. My jsme se celý týden na Spartu dobře takticky připravovali a chceme být aktivní," dodal boleslavský trenér.

Fandové Sparty očekávají, že jejich mužstvo Boleslavi oplatí nečekaně vysokou podzimní prohru 0:3. Trenér Martin Hašek však je jiného mínění: „Dobře víme, že jsme na podzim s Boleslaví doma prohráli, ale už jsme jí od té doby stačili vyřadit z poháru. Na podzimní prohru už nemyslím, myslel jsem jenom na to, jak mužstvo připravit, aby utkání v Boleslavi zvládlo. Máme cíl zvítězit v každém utkání, ať už je přípravné, ligové, pohárové v tuzemsku nebo v Evropě. Vždycky je naším cílem vyhrát. V Boleslavi tomu bude také tak, navíc matematika nám jasně velí, že jestli chceme získat titul, nesmíme do konce soutěže už ztratit ani bod."

Fanshop banner