Miroslav Koubek: Hráči se vydali ze všech sil
Klub

Miroslav Koubek: Hráči se vydali ze všech sil

Redakce

Vítězství nad Spartou označil Koubek za důsledek enormního nasazení všech boleslavských hráčů, kteří si tentokrát užili i přízně štěstí, jež se jim v předchozích několika domácích zápasech otáčelo zády.

„Viděli jsme dramatickou bitvu se šťastným koncem pro Boleslav," prohlásil Miroslav Koubek na úvod svého hodnocení vyhraného boje se Spartou. „Utkání bylo vyrovnané. Vstoupili jsme do něho lépe než soupeř, který však později byl lepší díky přesné rozehrávce. Sparta nás dostala pod tlak a nám vázla přechodová fáze, ztratili jsme herní rytmus." Boleslavský kouč prozradil, že o přestávce si v kabině důkladně situaci probrali, což se projevilo v ofenzívě. „Ve druhém poločase měly naše útoky lepší parametry, což jsme i gólově vyjádřili. Pochopitelně nám pomohlo oslabení Sparty, která se i v deseti snažila vytvářet na naší branku tlak, protože hrála vabank."
Miroslav Koubek
zdůraznil, že v utkání záleželo na tom, kdo dá první gól a pochválil své hráče i soupeře. „Hráči vítězství vydřeli, vydali se ze všech sil. Radujeme se na rozdíl od předchozích zápasů, kdy se k nám štěstí nepřiklonilo tak, jako proti Spartě. Hráčům děkuji a skládám jim velký kompliment. Sparta hrála dobře, prokázala svoji kvalitu a byl to pro nás velmi těžký zápas. I když boleslavské mužstvo má své kvalitativní parametry, tak přeci jenom vedoucí trojice v současné lize je o krok před námi."

Zklamaný sparťanský trenér Martin Hašek označil vyloučení Pamiče za osudový moment ve vývoji utkání a vlastní zákrok předcházející druhému žlutému napomenutí označil za hráčovu nešikovnost. „Ze začátku měli Boleslavští tlak a nám trvalo několik minut, než jsme se s jejich elánem vyrovnali. Po domluvě v kabině v druhém poločase podali hráči lepší výkon a v době, kdy jsme byli lepším týmem, dostal Pamič druhou žlutou a zbytek utkání se odvíjel od faktu, že jsme byli v deseti a potřebovali vyhrát. Boleslavští čekali na brejky a jeden se jim podařil. V deseti jsme šli do zoufalého tlaku, ale šance neproměnili, bylo tam několik zblokovaných střel, jedna rána do tyče a Sionko přestřelil branku."

Fanshop banner