Prohráli v poslední minutě gólem z penalty
Klub

Prohráli v poslední minutě gólem z penalty

Redakce

Devatenáctiletí dorostenci se nakazili bacilem neproměňování šancí, kterým uplynulý měsíc trpěli dospělí hráči prvoligového mužstva. A o body definitivně přišli v poslední minutě gólem z pokutového kopu.

Začátek utkání se Boleslavským povedl. V 6. minutě první rohový kop poslal Mehanović přesně na hlavu Hošťálka, který hlavičkoval těsně vedle.
V 8. minutě krásně vysunutý Eliáš dal na vápně Klobásovi, jeho ránu obránci zblokovali, ale další střela Mehanoviće již znamenala vedoucí gól - 0:1.

Ve 13. minutě si po autovém vhazování Mehanović připravil míč na střelu, brankář ji vyrazil, k dorážce se ale nikdo nedostal. Ve 20. minutě Křapka vystřelil ze dvaceti metrů mimo. V 21. minutě v dobré pozici na hranici vápna Klobása příliš otálel se zakončením, až jej vracející se obránce zblokoval. V 32. minutě se k Eliášově centru ve vápně nedostal Klobása ani Mehanović. V 33. Minutě při budějovické standardní situaci byl brankář Hankić ve výskoku přistrčen a míč nezachytil, naštěstí následný závar boleslavská defenzíva přečkala bez úhony. V 35. minutě nebezpečná střela Mehanoviće těsně minula branku. V 39. minutě po rohovém kopu Hošťálek zakončil z první, zblokovaná střela se dostala ke Klobásovi a také jeho ránu bránící hráči k brance nepustili.
Ve 41. minutě při českobudějovickém rohovém kopu u přední tyči hlavičkoval Kadula a míč propadl do branky - 1:1.

Druhý poločas byl festivalem nevyužitých boleslavských příležitostí. Ve 49. minutě Mehanoviće mířil z trestného kopu hodně vedle. V 52. minutě Geissler nebezpečně nacentroval z pravé strany, budějovický obránce v tísni odvrátil na rohový kop. Z něho se k míči dostal Vraštil, ale z vápna střílel mimo branku. V 60. minutě Mehanovićovu tvrdou ránu z dvaceti metrů brankář s obtížemi vytáhl na roh. V 63. minutě ze obdobné vzdálenosti střílel Mehanović těsně vedle. V 68. minutě Geissler odtáhl míč po pravé straně, nahrál celou přes šířku velkého vápna Lánczovi, jehož zakončení brankář chytil. V 72. minutě z pravé strany odcentroval Geissler a hlavičku Láncze na zadní tyč brankář znovu výborně zlikvidoval. V 78. minutě výbornou kombinaci po levé straně zakončil Mehanović střelou do brankáře. V 73. minutě po spolupráci s Eliášem a Mižičem tvrdě vypálil z deseti metrů Mehanović, ale cíl minul.
V poslední minutě se Boleslavští dopustili taktické chyby a navíc ve vlastním trestném území faulovali a rozhodčí Blažej nařídil penaltu. Ve vítězný gól ji proměnil Linhart - 2:1.

Rozmrzelý boleslavský trenéra Jiří Saňák k prohranému utkání řekl: „Porážka neodpovídá dění na hřišti, ale soupeř vstřelil dvě branky, my jenom jednu, a tím pádem jsme prohráli. I takový je fotbal. V první polovině prvního poločasu jsme byli herně lepším týmem a ujali se vedení. Měli jsme i další silné možnosti, soupeř se dostal do hry po standardních situacích a byl ve druhé části poločasu nebezpečnější a také po zásluze vyrovnal z rohového kopu. Ve druhé části jsme domácí výrazně přehráli, byli silní v kombinaci a drželi míč na svých kopačkách. Vytvořili si minimálně pět slibných brankových možnosti, ale nevstřelili žádnou branku, naopak v poslední minutě inkasovali z pokutového kopu po našem faulu, který vyplynul z přemíry snahy. Potřebujeme se naučit být produktivnější a kvalitnější ve finální fázi. Družstvo zaslouží za herní projev pochvalu. Věřím, že tým bude nadále hladový po úspěchu."

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Hankic - Geissler, Hošťálek, Hůlka, Křapka (46. Novák) - Vraštil, Láncz - Mehanovič, Eliáš, Mižič - Klobása.

SK Dynamo České Budějovice U19: Vokatý - Fajtl (80. Mravec), J.Novotný, Kabele, Malý - Čadek (80. Dvořák) - Kadula, Radouch (20. Slavík), Staněk (30.Vaněk), Wermke (75. Jenne) - Linhart.

Góly: 41. Kadula, 89. Linhart - 8. Mehanovic

ŽK: Novotný, Kadula - Geissler, Vraštil

Rozhodčí: Blažej - Pečenka, Crkva

Fanshop banner