Černou sérii utnuli jasnou výhrou
Klub

Černou sérii utnuli jasnou výhrou

Redakce

Po pěti nevydařených ligových mistrácích si Boleslavští vylepšili náladu ve vršovické Synottip aréně, kde vyřídili Bohemians třemi góly. Dali je Mareš, Kúdela a Fillo.

První poločas odpovídal statistické skutečnosti, že Boleslavští nevyhráli pět a Bohemians dokonce patnáct ligových zápasů. Ve vzájemném souboji se každý z týmů chtěl vyvarovat fatální chyby. O poznání aktivnější byli Boleslavští, ale brankáře Sňozíka zaměstnávali minimálně. V duchu tradice posledních zápasů dvě příležitosti zmařil Chramosta. Z malého vápna se neprosadil v 18. ani ve 27.minutě.
Vršovičtí měli několik trestných kopů, ale ty s jistotou ve 28. a ve 37. minutě vždy odboxoval brankář Šeda.
Na druhé straně Sňozíka nejvíce zaměstnával Mareš. Ve 37. minutě zamířil z více než dvaceti metrů k pravé tyči a vršovický brankář zvládl míč jen vyrazit. A ve 44. minutě na Marešovu ránu z pětadvaceti metrů, které předcházel parádní Chramostův pas, už nedosáhl a ta zapadla k levé tyči - 0:1.

Druhý poločas byl pokračováním prvního. Boleslavští byli lepší, měli více střeleckých příležitostí a na rozdíl od předchozích utkání svoji převahu tentokrát vyjádřili i góly.
V 53. minutě poslal Kysela od pravé postranní čáry parádní centr před vršovickou branku, kam si naběhl Kúdela a bez přípravy napálil padajícího brankáře Sňozíka, odražený míč však druhou ranou dostal už do sítě - 0:2.
V 63. minutě vybojoval Kysela první rohový kop v druhém poločase. Rozehrál ho Šírl nakrátko Chramostovi, ten mu vrátil a teprve potom Šírl odcentroval před branku. Tam nejprve hlavičkoval Rolko, po něm střílel nepovedeně Kúdela a teprve Fillova skákavá rána z hranice trestného území prošla mezi obránci a kolem brankáře do branky - 0:3.

V 72. minutě zmařil velkou šanci Chramosta. Na druhé straně byl nejblíže čestnému úspěchu Bohemians Hartig, ale v 82. minutě na malém vápně nezpracoval centr od levé lajny a brankář Šeda nebezpečně vyhlížející situaci snadno zvládl.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Kysela, Rolko, Janíček, Šírl - Kúdela, Ščuk - Fillo (87. Brunclík), Mareš, Štohnazl (90. Táborský) - Chramosta (83. Kulič).

Sestava Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Borek, Cseh, Bartek - Moravec, Budínský (16. Růžička), Abraham, Kraják (54. Orolín) - Nešpor (78. Vyhnal), Hartig.

Góly: 44. Mareš, 53. Kúdela, 63. Fillo

ŽK: Nešpor, Orolín - Kysela, Mareš

Rozhodčí: Královec - Pelikán, Kordula

Diváků: 1984

Fanshop banner