Astoňáci iniciovali založení Klubu přátel fotbalu v Mladé Boleslavi
Klub

Astoňáci iniciovali založení Klubu přátel fotbalu v Mladé Boleslavi

Redakce

V sobotu 14. dubna se sešli pamětníci počátků mladoboleslavského fotbalu. Říkají si Astoňáci a jejich letošní sezení bylo již sedmatřicáté. Z jejich řad vzešel prvotní impuls, jenž vedl vedení FK Mladá Boleslav k podpoře vzniku Klubu přátel fotbalu v Mladé Boleslavi.

Astoňáci, čili pamětníci klubu Aston Villa Mladá Boleslav, ale i dalších mladoboleslavských klubů z pravěku místního fotbalu, to znamená Mladoboleslavský SK a Slavoj, to znamená předchůdců dnešního FK Mladá Boleslav, si dali dostaveníčko v sobotním dopoledni 14. dubna 2012 v salónku restaurace Domu kultury v Mladé Boleslavi. „Scházíme se každý rok vždy v druhé dubnové sobotě," prozradil jeden z organizátorů František Marek.
Pozvanými hosty byli představitelé současného vedení FK Mladá Boleslav, prezident Josef Dufek a manažer klubové komunikace Jiří Koros.
„Děkuji za pozvání, rád mezi vás chodím,"
řekl s nepředstíranou upřímností Josef Dufek. V odpovědích na dotazy mluvil nejen o aktualitách ze zákulisí prvoligového mužstva, ale především o perspektivách mladoboleslavského fotbalového klubu.
Jiří Koros představil projekt Klubu přátel fotbalu v Mladé Boleslavi. Měl by navázat na dosavadní aktivity Astoňáků a vzbudit zájem u bývalých hráčů všech generací i u opravdových příznivců mladoboleslavského klubu.

V návrhu zakládací listiny se píše:

Vážení sportovní příznivci a fotbalový fanoušci,

v roce 2012 si Mladá Boleslav připomněla 110 let fotbalu v našem městě. U této příležitosti jsme založili KLUB PŘÁTEL FOTBALU V MLADÉ BOLESLAVI. Každoročně v měsíci dubnu fotbalové pamětníci vzpomínají na někdejší Aston Villu. A naším záměrem je v této tradici pokračovat a sdružovat i evidovat bývalé hráče, činovníky, ale i příznivce a fanoušky fotbalu, kteří pamatují Aston Villu, Mlado, Slavoj, Spartak, Auto Škodu i FK Mladá Boleslav. KLUB PŘÁTEL FOTBALU V MLADÉ BOLESLAVI je dobrovolnou organizovanou skupinou příznivců zdejšího fotbalu, ke které se může připojit každý fotbalový nadšenec.

S pozdravem

Josef Dufek
předseda představenstva FK Mladá Boleslav

Řádným členem Klubu přátel fotbalu v Mladé Boleslavi se může stát každý, kdo fandí mladoboleslavskému fotbalu. Přihláška je k dispozici na www.fkmb.cz . Na tomto klubovém webu se také budou objevovat aktuální informace týkající se organizačních záležitostí i aktuálních zpráv o činnosti.
Kontaktní osobou je Jiří Koros, manažer komunikace FK Mladá Boleslav a ředitel Klubu přátel fotbalu v Mladé Boleslavi.

Kontakt pro Klub přátel fotbalu v Mladé Boleslavi

Jiří Koros
FK Mladá Boleslav, a. s.
U Stadionu 1118/II
293 01 Mladá Boleslav
mobil: +420 603 557 797
tel: +420 326 211 455
jiri.koros@fkmb.cz

Fanshop banner