Vrací se Ščuk, trest má uzdravený Johana
Klub

Vrací se Ščuk, trest má uzdravený Johana

Redakce

Pro nedělní utkání 25. kola Gambrinus ligy Bohemians 1905 - FK Mladá Boleslav se do boleslavského mužstva vrací po dvouzápasovém trestu za osm žlutých karet Jasmin Ščuk, ale potíží se sestavením týmu trenéru Koubkovi neubývá, spíše naopak.

Zanedlouho dvaadvacetiletý bosenský středopolař Jasmin Ščuk v době, kdy nemohl z disciplinárních důvodů hrát Gambrinus ligu, nastoupil dvakrát za třetiligovou juniorku a dal v jejím dresu jeden gól. Snad si střeleckou chuť přenese v neděli i do áčka.
Spolu s dlouhodobě marodícími Lukášem Opielou a Tomášem Fabiánem jsou pro nejbližší ligové utkání v Praze proti vršovickým Bohemians mimo hru kvůli svalovým zraněním Ondřej Zahustel a Václav Kalina. Otazník visí nad startem Tomáše Janíčka, jenž má naražené koleno.
Hrát nemůže ani uzdravený Petr Johana, jenž má disciplinární trest za čtyři žluté karty, když tu čtvrtou inkasoval kuriózně jako náhradník sedící na lavičce při prohraném domácím zápase s Olomoucí.

Mladá Boleslav je rekordním sběratelem žlutých karet. Z pravidelně hrajících není jediného, kterého by rozhodčí nenapomínali alespoň jednou. V ročníku 2011/12 hráči v modrobílých dresech nasbírali celkem 69 žlutých a tři červené. Jakub Mareš má na svém kontě pět karet, ale jenom tři dostal za působení v Boleslavi. Podobně Martin Fillo ze tří celkových napomínání jedno inkasoval v Plzni a dvě v Boleslavi. Naopak Václav Procházka si napomínání dvěma žlutými kartami přenesl do nového působiště v Plzni.
Počet napomínání žlutou kartou 2011/12 po 24. kole
: 8 - Jasmin Ščuk, 7 - Radek Šírl, 6 - Tomáš Janíček, Jan Štohanzl, 5 - Ondřej Kúdela, Marek Kulič, Jakub Mareš, Václav Kalina, 4 - Adrian Rolko, Petr Johana, 3 - Martin Fillo, Lukáš Opiela, 2 - Vladimír Dimitrovski, Jan Kysela, Václav Procházka, Ondřej Zahustel, 1 - Daniel Dudka, Jan Chramosta, Miroslav Miller.
Vyloučení 2011/12
: Marek Kulič, Jan Kysela, Tomáš Janíček.

Fanshop banner