V neděli hrajeme s vršovickými Bohemians
Klub

V neděli hrajeme s vršovickými Bohemians

Redakce

V utkání 25. kola Gambrinus ligy Bohemians 1905 - FK Mladá Boleslav, které se hraje v neděli 15. dubna 2012 od 17 hodin ve vršovické Synottip aréně, se střetnou dva týmy s aktuálně černou bilancí. Vršovičtí nevyhráli patnáct a Boleslavští pět uplynulých ligových zápasů.

Bohemians 1905 začali ročník 2011/12 zdařile a na začátku loňského října atakovali přední příčky Gambrinus ligy, neboť z devíti mistráků pět vyhráli, dva remizovali a jenom dva na soupeřových hřištích prohráli. Doma přehráli Slavii 2:0, Plzeň 2:1, České Budějovice 2:1, venku Ostravu 1:0 a Žižkov také 1:0. Od výhry na Žižkově 1.října 2011 však následujících patnáct ligových zápasů nevyhráli. Připsali si jen tři body za tři remízy na domácím hřišti (v loňském říjnu s Duklou 0:0 a Olomoucí 1:1 a v letošním březnu s Hradcem Králové 0:0). Proto se sesunuli do sestupového pásma. Aktuálně jsou čtrnáctí dva body nad druholigovou propastí.

Mladá Boleslav v Gambrinus lize nevyhrála dlouhých šest týdnů. Naposledy se radovala 4. března, kdy doma přemohla pražskou Slavii. Od té doby pět ligových mistráků nevyhrála. Postupně prohrála v Liberci 1:2, remizovala doma s Příbramí 2:2, prohrála v Hradci Králové 0:2 a doma s Teplicemi 0:1 i s Olomoucí 2:3.
Boleslavští v Gambrinus lize stále drží čtvrtou pozici, ale jen na skóre před Příbramí, o dva body před Teplicemi a Jabloncem a o tři body před pražskou Duklou. K uhájení dosavadního lichotivého postavení nutně potřebují ukončit černou sérii a začít vyhrávat.

Fanshop banner