Body prohráli v prvním poločase
Klub

Body prohráli v prvním poločase

Redakce

Boleslavští v prvním poločase inkasovali tři góly. Dva z pokutových kopů a jeden z bezprostřední blízkosti po rohovém kopu. Po přestávce už ztrátu nedohnali. Dvěma góly pouze zmírnili prohru.

První poločas začali Boleslavští proti na jaře neporaženému mužstvu Králova Dvora aktivně a v první patnáctiminutovce se dostali třikrát do zakončení (Tvrdý, Ščuk a Bulut). Především střela Buluta byla hodně nebezpečná, ale brankář Mokrohajský ji bravurně vyrazil.
V 18. minutě se dostali královodvorští cábelíci do pokutového území Boleslavi, kde se otřel o míč rukou Ščuk a hlavní rozhodčí Mudra neváhal nařídit přísný pokutový kop. Petr ho proměnil ve snadné vedení - 1:0
.
Následné minuty byly rušné, akce se přelévaly z jedné strany na druhou, ale ty nebezpečnější si vypracovali Královodvorští. V té době Boleslav propadala v důrazu a nedařilo se jí dokončit své útočné záměry.
Nedůslednost boleslavských hráčů při soupeřově rohovém kopu potrestal pohotový Dochtor ve 30. minutě střelou z malého trestného území - 2:0.

Do dobré střelecké pozice se následně dostal po faulu na Bořila Wojnar, jeho trestný kop obrana domácích odvrátila a zakončení Dudky správný cíl nenašlo.
Další nešťastná chvíle pro Boleslav přišla ve 40. minutě. Stoper Johana ve skluzu zasáhl míč rukou a rozhodčí nařídil druhý přísný pokutový kop. Ten opět proměnil Petr a skóre narostlo na nepříjemný třígólový rozdíl - 3:0
. Těsně před poločasem při královédvorské šanci podržel boleslavské družstvo brankář Šeda.

Druhý poločas Boleslavští přeskupili sestavu, na hřiště přišel do obrany Martin Šťastný, v útoku Synka nahradil Schubert a do záložní řady se posunul Brunclík na místo Dudky. Snaha o změnu vývoje utkání byla patrná od všech boleslavských hráčů, vytvořili si stálou převahu, pokoušeli se o časté zakončení, ale skóre se změnilo až čtvrt hodiny před koncem. Po rohovém kopu v 74. minutě byl Ščuk pohotový a dopravil propadlý míč u zadní tyče do soupeřovy branky - 3:1.
Čas rychle plynul, ale další góly z boleslavského snažení nepřicházely. Soupeř dobře bránil své vedení.
V poslední minutě se Boleslavští dočkali také výhody pokutového kopu. Bulut ho s přehledem proměnil - 3:2
. Na vyrovnání už nezbyl čas...

Sestava FK Mladá Boleslav"B": Šeda - Brunclík, Charuza, Johana, Tvrdý - Ščuk, Dudka (46. M. Šťastný), Wojnar - Bulut, Synek (46. Schubert), Bořil (80. Rozsíval).

Sestava FK Králův Dvůr: Mokrohajský - Rada, Procházka, Kobler, Fulín - Petr, Dochtor (89. Gnenegbe), M.Novák (84. Lobe Lobe), Šilhavý - Brusch (77. J. Novák), Toporčák.

Góly: 19. a 39. Petr (oba z penalty), 30. Dochtor - 73. Ščuk, 89. Bulut (penalta)

ŽK: Fulín, Procházka, Gnenegbe - Brunclík, Bořil, Charuza, Johana

Rozhodčí: Mudra - Pastyřík, Košan.

Fanshop banner