I když začali střílet góly, přesto doma opět prohráli
Klub

I když začali střílet góly, přesto doma opět prohráli

Redakce

Boleslavští prohráli třetí ligové utkání v řadě a druhé na domácím hřišti. Opět měli více ze hry a více šancí než soupeř, ale ten dal gólů víc. Boleslavští kromě dvou gólů nastřelili dvakrát tyč soupeřovy branky.

První poločas skončil nerozhodně, přestože Boleslavští měli více ze hry i více střeleckých příležitostí. Úvodní desetiminutovku završil po Kuličově rohu slabě hlavičkující Kúdela. V 16. minutě z ničeho nic vystřelil ze třiceti metrů Škerle a skákající balon Miller vyrazil před sebe. Dorážku z Podaného hlavy už s jistotou chytil.
Ve 22. minutě přežila Olomouc první obrovskou šanci Boleslavi. Pohlednou akci na jeden dotyk završil Štohanzl centrem do prostoru malého vápna, ale Chramostova dorážka přes Zlámala neprošla. Janíček mířil do opuštěné branky, ale slabou střelu stihnul obránce Olomouce z lajny vykopnout.
Ve 25. minutě Kuličův přetažený centr bez přípravy napálil Štohanzl a metr před brankou ještě míč do olomoucké sítě usměrňoval Kúdela. Rozhodčí gól neuznali kvůli ofsajdu. Následovalo několik dalších boleslavských útoků, které sudí zarazili, neboť viděli a pískali ofsajdy k velké nevoli diváků i hráčů.

Ve 34. minutě se z ojedinělé akce ujala Olomouc vedení. Navrátil se probil se štěstím před Millera, ale ten jeho přízemní zakončení vystihl a vyrazil. Proti Pospíšilově dorážce do opuštěné branky už nikdo nezasáhl - 0:1.
Ve 35. minutě bylo vyrovnáno. Hned po rozehrání vyrazili Boleslavští proti olomoucké brance. Z pravé strany odcentroval Štohanzl a před brankou našel Mareše. Ten prokázal potřebný klid, míč si zpracoval a nekompromisně propálil brankáře Zlámala - 1:1.

Ve zbylém čase poločasu byla Boleslav aktivnější, ale gól nedala. Dvě minuty před přestávkou parádním pasem Šírl našel rozběhnutého Chramostu, který si v plném běhu balon zpracoval a po zemi vystřelil podle Zlámala. Trefil však pouze levou tyč a tak z jasné šance gól nebyl.

Druhý poločas začal olomouckým rohem, se kterým si Miller poradil. Boleslavským trvalo pět minut, než se vymanili z olomouckého tlaku v úvodu druhé půle. V 55. minutě zahrozil Podaný, který obehrál Kalinu, ale získal pro Olomouc pouze roh.
V 56. minutě Chramosta povedeným obloučkem poslal do brejku Štohanzla, ten si tísněn protihráčem míč zpracoval a následně se trefil mezi nohy brankáře Zlámala - 2:1.

Bohužel boleslavská radost dlouho nevydržela.
V 58. minutě si rozhodčí Jech za vydatné podpory asistenta Štěrby vymyslel trestný kop proti boleslavské brance. Rozehrál ho chytře Schulmeister na nekrytého Pospíšila a ten prostřelil chumel hráčů i brankáře - 2:2.

A za deset minut bylo ještě hůře.
V 68. minutě Hálův centr z levého olomouckého křídla zaskočil Millera, kterého pravděpodobně zmátla snaha Klestila o teč, ale přestože se k míči nedostal, tak ten propadl do boleslavské branky - 2:3.


Boleslavští nesložili zbraně a vrhli se do útočení ve snaze alespoň vyrovnat, případně i otočit nepříznivý výsledek. Proti však byli nejen olomoučtí fotbalisté, ale i rozhodčí evidentně naklonění Olomouci.
V 74. minutě po rozehraném vymyšleném olomouckém rohu vyrazili Boleslavští do rychlého útoku. Fillo pěknou křížnou přihrávkou našel Štohanzla, kterého však Zlámal famózně vychytal. Místo jistého gólu měla Boleslav jen roh. Po jeho rozehrání hlavičkoval Mareš do tyče a olomoucká obrana se štěstím odolala. V 80. minutě z pravé strany útočící Štohanzl přistrčil Fillovi, jeho střela proletěla přes šířku brankoviště a u vzdálenější tyče se Rolko marně natahoval. Za dvě minuty po spolupráci s Marešem neprošla Štohanzlova přihrávka před branku na Chramostu.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kalina, Rolko, Dimitrovski (85. Bořil), Šírl - Kúdela, Janíček - Štohanzl, Kulič (69. Fillo), Mareš - Chramosta.

Sestava SK Sigma Olomouc: Zlámal - Janotka, Kučera, Škerle, Vepřek (60. Hála) - Pospíšil (81. Dreksa), Rossi, Podaný (90. Varadi) - Schulmeister, Klesnil, Navrátil.

Góly: 35. Mareš, 56. Štohanzl - 34. a 58. Pospíšil, 68. Hála

ŽK: Štohanzl, Šírl, Johana, Kalina - Janotka, Zlámal, Pospíšil

Rozhodčí: Jech - Štěrba, Pilný

Diváků: 1520

Fanshop banner