Trenér Koubek věří v probuzení střelců
Klub

Trenér Koubek věří v probuzení střelců

Redakce

V utkání 24. ligového kola FK Mladá Boleslav - SK Sigma Olomouc, které se hraje v pátek 6. dubna od 20,15 hodin na boleslavském Městském stadionu, očekáváme společně s trenérem Koubkem, že Boleslavští zase začnou střílet góly.

Boleslavští totiž vyšli střelecky naprázdno v černé sérii tří soutěžních utkáních. Gól nedali 25. března ve 22. ligovém kole v Hradci Králové, 28. března v odvetě pohárového čtvrtfinále na Spartě Praha a 1. dubna ve 23. ligovém kole doma proti Teplicím. Posledním úspěšným střelcem ligového gólu je Adrian Rolko, jenž 18. března v předposlední minutě utkání proti Příbrami dal vyrovnávací gól na 2:2. O tři dny později (21.3.) se v prvním utkání pohárového čtvrtfinále doma proti Spartě trefil v 17. minutě Janíček. A od té doby gól nikdo z boleslavských hráčů nedal...
Přestože Mladá Boleslav ve dvou posledních ligových zápasech (a k tomu navíc i v pohárovém utkání na Spartě) nedala gól, má stále páté nejofenzívnější mužstvo Gambrinus ligy se sedmatřiceti vstřelenými góly (lepší jsou Plzeň 55, Liberec 54, Jablonec 46 a Sparta 40).

„Nedali jsme gól tři soutěžní zápasy po sobě a tak věřím na zvyšující se pravděpodobnost změny. Doufám, že nastane právě proti Olomouci," prohlásil boleslavský trenér Miroslav Koubek a na adresu olomouckého soupeře dodal: „Je mužstvem, které má za Petra Uličného svůj styl, v němž se hráči soustřeďují na poctivou bojovnou práci, která patří k boji o záchranu. Soupeř je to kvalitativně srovnatelný s Teplicemi, i když po administrativním odečtu bodů je ve spodní části tabulky a hraje o záchranu."

Ačkoliv Sigma Olomouc v Mladé Boleslavi poprvé a naposledy vyhrála na podzim 2004 a od té doby v sedmi dlouhých letech jen dvakrát remizovala, současný trenér Petr Uličný neskrývá odhodlání uspět. „Rádi bychom v Boleslavi uhráli bodový výsledek," přeje si.

Fanshop banner