Koubek: Body nám utíkají mezi prsty
Klub

Koubek: Body nám utíkají mezi prsty

Redakce

Miroslav Koubek prohlásil, že i přes prohru s Teplicemi nemá mnoho důvodů hráčům co vytknout. Propadli jenom v jediné činnosti, a to ve střílení gólů. Ta je ovšem pro výsledek fotbalového utkání velmi důležitá.

„Situace obou mužstev byla podobná, obě se musela vypořádat s absencemi několika hráčů základní sestavy. Sám jsem byl zvědavý, jak si mužstvo v utkání povede s hráči, kteří do ligy zasáhli málo nebo poprvé," řekl boleslavský Miroslav Koubek na úvod svého hodnocení prohry s Teplicemi a pokračoval: „Do utkání jsme vstoupili dobře, zatlačili Teplice urputně se bránící a spoléhající na brejky. Druhý poločas, to už byla z naší strany křeč. Do té doby zalezlí Tepličtí zalezli ještě víc, když hráli v oslabení. Standardky jsme neřešili optimálně a při v tlaku v závěru utkání jsme měli akce řešit fotbalověji. Fotbal je však o gólech. Přestali jsme je dávat a tak nastává fotbalová klasika, že prohrajeme jediným gólem z brejku."
Miroslav Koubek si posteskl, že se nedaří Chramostovi a ani ostatní útočníci nedávají góly. „Šance si vytváříme, ale neproměňujeme. Body nám nyní utíkají mezi prsty, jsou pro nás zakleté. Nic ale nebalíme. Chceme uhájit čtvrté místo a dosáhnout slušného sportovního výsledku. I když se nám sen o Evropě vzdaluje."

Tepličtí na rozdíl od boleslavských fotbalistů žijí v naději, že se jim evropská šance přibližuje. V tuzemském poháru postoupili do semifinále a v lize sbírají body. „Vezeme si z horké boleslavské půdy tři body," radoval se teplický kouč Petr Rada. „Pokud je jakákoliv šance postoupit do Evropy, budeme o ni bojovat. Chceme být v tabulce co nejvýše, cílem všech hráčů by mělo být skončit co nejvýše v Gambrinus lize."
K průběhu vítězného střetnutí v Mladé Boleslavi řekl: „Z naší strany to bylo hodně o nasazení, když jsme hráli o deseti lidech. Obranu jsme měli velmi organizovanou a zlobili soupeře z brejků. Na domácích byla vidět nervozita, že si s naším dvojblokem nevědí rady a snahou prosadit se nakopávanými balony nebezpeční nebyli."

Fanshop banner