Další nešťastná domácí ztráta, tentokrát po gólu z penalty
Klub

Další nešťastná domácí ztráta, tentokrát po gólu z penalty

Redakce

Boleslavští prohráli těsně s Teplicemi, když jediný gól dal Rosa z velmi přísné penalty v poslední minutě poločasu. Ke zvrácení nepříznivého skóre nevyužili ani více než půlhodinovou přesilovku po vyloučení Zoubeleho.

Od první minuty bylo zřejmě, že střetnutí čtvrté Boleslavi s šestými Teplice bude tvrdý a vyrovnaný boj o ligové body. V 8. minutě vystřelil Kúdela do středu branky a o dvě minuty později stoper Dimitrovski zaváhal s odkopem a míč mu sebral Zoubele. Jeho přihrávku před branku naštěstí ukopl Janíček do bezpečí.
V 11. minutě po spolupráci s Chramostou se do střelecké pozice nedaleko brankoviště dostal Štohanzl, ale ani na dva pokusy nepřekonal Grigara. Ve 14. minutě Brunclík perfektním kolmým pasem poslal do brejku Chramostu. Ten v sóle proti teplickému brankáři zklamal, neboť nedůrazným zakončením netrefil branku.
V 16. minutě z pětadvaceti metrů vypálil Jindráček a brankář Miller měl co dělat, aby od levé tyče míč vytlačil na roh. Ve 25. minutě byl opět Miller hlavním aktérem boleslavské defenzívy. Ta zapomněla na Zoubeleho, který se ocitl sám před brankou a jen Millerův odvážný pád po nohy teplického hráče zmařil jasnou šanci.
Ve 35. minutě po Kyselově autovém vhazování Rolko prodloužil hlavou a Kúdela zkusil zakončení k bližší tyči, Grigara však nenachytal. O tři minuty později Kulič uvolnil Chramostu, ale ten se přes Lukáše neprosadil.

Rozhodující moment nastal v závěru poločasu. Boleslavská výhoda trestného kopu, který na polovině soupeře rozehrál Brunclík, se v mžiku změnila v nevýhodu, neboť Tepličtí centr zachytili a vyrazili do rychlého protiútoku. Na boleslavskou branku se řítil Vůch, kterému snahu o střelbu čistým skluzem zablokoval Kulič. K všeobecnému překvapení, pochopitelně s výjimkou teplických hráčů a příznivců, rozhodčí Franěk situaci posoudil jako vhodnou k nařízení pokutového kopu.
V poslední minutě prvního poločasu penaltu proměnil Rosa - 0:1.

Druhý poločas nabízel Boleslavským fotbalistům značný prostor na vyrovnání či zvrácení nepříznivého stavu skóre. Tím spíš, když od 54. minuty hráli přesilovku po vyloučení teplického Zoubele, kterého rozhodčí Franěk dvakrát žlutě napomínal, poprvé ve 26. a podruhé ve zmíněné 54.minutě utkání. Bohužel se nepovedlo a tak Boleslav nečekaně ztratila doma další body.
Dvě minuty před Zoubele vyloučením Kulič parádně prostrčil míč mezi stopery Chramostovi, ale ten sám proti Grigarovi nastřelil pouze jeho nohy. V 61. minutě nadýchaný oblouček Mareše našel před brankou Teplic Kúdelu, ten však hlavičkoval těsně vedle.
Většinu zbývajících minut druhého poločasu se hrálo na teplické polovině hřiště. Mareš střílel slabě. Brunclík a Kysela pokazili centry v závěrech útočných akcí. Po Kuličově trestňáku hlavičkoval Rolko nad břevno. Deset minut před koncem při šestém rohovém kopu zkusil Kulič přímo od praporku odhrozit Grigara, ten však velmi šťastným reflexem uhájil čisté konto. V 83. minutě se povedl Štohanzloví centr, ale Chramosta i Kysela se po něm natahovali marně. V předposlední minutě usměrňoval Kuličov centr ještě Mareš, ale bez efektu.

Boleslavští do utkání šli oslabení o Ščuka (trest za ŽK), Kalinu (trest za ŽK), Šírla (zraněný kotník) a Zahustela (svalové zranění). Chyběli samozřejmě i dlouhodobí marodi Opiela a Fabián.
Tepličtí
neměli nikoho v trestu, ale zdravotní problémy brzdily Česláka, Štragu, Ljevakoviče, Vondráška a Volka.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Rolko, Dimitrovski (68. Táborský), Janíček - Kúdela (82. Dudka), Brunclík - Fillo (46. Mareš), Kulič, Štohanzl - Chramosta.

Sestava FK Teplice: Grigar - Ježdík, Lukáš, Matula, Rosa - Dolejš (90. Stožický), Zoubele, Siva, Vachoušek (90. Smejkal), Vůch - Jindráček (86. Mahmutovič).

Rozhodčí: Franěk - Filípek, Urban

Gól: 45. Rosa

ŽK Janíček, Kulič, Mareš, Dudka - Siva, Zoubele

ČK: Zoubele

Diváků: 3021

Fanshop banner