Boleslav v poháru skončila
Klub

Boleslav v poháru skončila

Redakce

Boleslavští v Poháru České pošty nepřešli přes čtvrtfinále, když po domácí remíze prohráli odvetu na pražské Spartě, která postoupila do pohárového semifinále.

Protože první čtvrtfinálové utkání Poháru České pošty skončilo nerozhodně 1:1, tak do odvety šly týmy s vědomím, že kdo vyhraje, ten postoupí do semifinále. Spartě k postupu stačila bezgólová remíza, Boleslavi jakákoliv remíza od počtu gólů 2:2 výše. Pokud by odveta skončila 1:1, o postupujícím by rozhodovaly penalty. Sparta vyhrála nejtěsnějším způsobem, který ji zaručil postup.

Po úvodním desetiminutovém náporu Sparty vyrovnala Boleslav hru a po většinu prvního poločasu působila klidnějším a jistějším dojmem. Centr Krejčího z levé strany v 5. minutě od boleslavské branky odhlavičkoval Kalina. V 9. minutě střely Kuliče a Ščuka zablokovali obránci. V 15. minutě Fillo obral o míč Holka nedaleko sparťanského vápna, ale levačkou vystřelil nepřesně. Krátce po půl hodině hry čelil Šeda úspěšně Hušbauerovu centru, který nepustil na Kweukeho, a střele Holka z více jak dvaceti metrů. Ve 34. minutě se ve vápně Chramosta marně natahoval na pěkný Kalinův centr. A ve 37. minutě Chramosta proběhl s míčem téměř polovinou hřiště až do pokutového území soupeře, ale nedůrazné zakončení mu brankář Vaclík vystihl a srazil na roh. Kulič ho povedeně rozehrál a Vaclík jen konečky prstů zabránil, aby padl na hlavu šikovně zabíhajícího Ščuka.

Druhý poločas začal Grajciarovým centrem a jistým zákrokem Šedy. V 52. minutě si boleslavský gólman poradil i s tvrdou ranou Hušbauera. V dalším průběhu však byla aktivnější Boleslav. V 53. minutě po Fillově centru byl blízko gólu Kúdela, jehož volej však branku minul. Sparťanský trestný kop z kopačky Krejčího vyrazil Šeda před sebe, naštěstí spoluhráči nepřipustili, aby se soupeř dostal k dorážce.

Po uplynutí hodiny hry nastala rozhodující pětiminutovka.
V 61. minutě Štohanzl přihrál Ščukovi a ten z pětadvaceti metrů nastřelil břevno. V 65. minutě Chramostův centr srazil Jarošík do rohu, který kopal Kulič a na malém vápně Jarošík těsně přehlavičkoval Rolka.
V 66. minutě neudržel Kulič míč pod kontrolou na půlce Sparty a ta vyrazila do protiútoku. Kweuke přešel přes Dimitrovského do boleslavského vápna, tam se kličkou zbavil Rolka a přihrál neobsazenému Hušbauerovi, jenž se po zemi trefil k pravé tyči Šedovy branky - 1:0.

Pro boleslavské fotbalisty to byl krutý trest za neproměňování šancí, v čemž pokračovali do konce utkání. Po Kuličově rohu Štohanzl netrefil branku, v 71. minutě po spolupráci s Janíčkem a Chramostou byl blízko gólu Rolko, ale Vaclíka neprostřelil.
V 75. minutě Kweuke pěkným pasem našel Keriče, kterého ubránil Janíček, ale míč se dostal ke Krejčímu a s jeho bombou měl Šeda plno práce.
V závěrečné desetiminutovce Boleslavští neúnavně tlačili soupeře k jeho brance, ale na prohře nic nezměnili. Nadějně vypadaly akce čerstvého Táborského. V 83. minutě těsně před jeho kopačkou míč zachytil Vaclík, o dvě minuty později střílel ze dvaceti metrů nedůrazně doprostřed branky, čímž Vaclíkovi nechtěně usnadnil práci, a v 87. minutě po Marešově prodloužení Štohanzlova pasu jej zastavili rozhodčí kvůli ofsajdu.

Boleslavští, kteří byli pro pohárové klání oslabení o zraněné Šírla (kotník), Zahustela (sval) a Johanu, tak skončili obhajobu pohárového triumfu ve čtvrtfinále.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Janíček, Rolko, Dimitrovski, Kalina (77. Mareš) - Kúdela, Ščuk - Fillo, Kulič, Štohanzl - Chramosta (82. Táborský).

Sestava AC Sparta Praha: Vaclík - Kušnír, Jarošík, J.Brabec, Pamic - Holek, Hušbauer, Krejčí, Grajciar (48. Kerič), Přikryl (90. Sionko) - Kweuke.

Gól: 66. Hušbauer

ŽK: Pamič, Jarošík - Janíček, Rolko, Fillo, Táborský

Rozhodčí: Adámek - Marek, Kovařík

Diváků: 3012

Fanshop banner