Hráli špatně a nebylo divu, že prohráli
Klub

Hráli špatně a nebylo divu, že prohráli

Redakce

Hradečtí potvrdili, že jsou černou můrou mladoboleslavských fotbalistů. Porazili je o dva góly a stačila jim na to především nezměrná bojovnost a větší touha po vítězství. Boleslavským se na hřišti nedařilo.

První poločas nabídl divákům oboustranně opatrný fotbal. Hráči se snažili soupeřovu obranu překonat dlouhými nákopy. Nerovný terén totiž nepřál kombinační hře. Přesto se Boleslavští do své největší šance dostali po svižné narážečce Zahustela s Fillem. Ve 28. minutě se tak Zahustel ocitl sám před brankářem Lindrem, ale nepřekonal jej, neboť nastřelil pouze jeho nohy.
Když ve třetí třetině poločasu začala Boleslav mít více ze hry, inkasovala nečekaně gól.
Ve 36. minutě nepochopitelně Kalina s Janíčkem uvnitř pokutového území otáleli s odkopem a k míči se snadno dostal Štěpán. Trefil se k levé tyči - 1:0.

Druhý poločas začal hradeckým útokem, který po levé straně odtáhl Štěpán, ale většinou byla v ofenzívě Boleslav. Na hradecké polovině hřiště trávila dlouhé minuty, ovšem bez gólového efektu. Mareš a Zahustel pokazili akce nepřesnými centry. Kolem 60. minuty boleslavská obrana přežila s přehledem několik rušových ataků soupeře. V 62. minutě napáchal třetí boleslavský roh zmatky před hradeckou brankou, ale nakonec vše vyřešil brankář Lindr. V 70. minutě poslal Mareš hlavičkou do šance Zahustela, ten však při průniku do pokutového území nezkrotil míč. Jak už to ve fotbale bývá, když z boleslavské herní převahy nebyl vyrovnávací gól, urodil se na opačné straně.
V předposlední minutě Malinský od konce lajny přihrál do brankoviště Dvořákovi, jenž míč usměrnil přes šířku Millerovy branky za levou tyč - 2:0.

A opakovaně se potvrdilo, že Boleslav si s Hradcem neví rady. V rámci Gambrinus ligy s ním má skromnou a hodně nepříznivou bilanci. V dosud sehraných čtyřech mistrovských zápasech podruhé prohrála a dvakrát remizovala. A tak poslední boleslavská radost z výhry nad Hradcem je neligová a více než pět let stará. Ve čtvrtek 19. října 2006 Mladá Boleslav ve čtvrtfinále Poháru ČMFS vyřadila tehdy druholigový Hradec Králové na jeho hřišti jasně 4:1.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kalina, Rolko, Janíček, Šírl - Kúdela, Ščuk (79. Brunclík) - Zahustel, Chramosta (62. Bořil), Fillo (60. Štohanzl) - Mareš.

Sestava FC Hradec Králové: Lindr - Holeš, Plašil, Fukal, Poděbradský - Šísler, Hochmeister, Zelený (90. Voltr), Janoušek - Štěpán (77. Malinský), Černý (82. Dvořák).

Góly: 36. Štěpán, 89. Dvořák

ŽK: Šísler, Fukal, Černý - Janíček, Kalina, Ščuk, Fillo

Rozhodčí: Jílek - Mencl, Makovička

Diváků: 3982

Fanshop banner