S vedoucím týmem prohráli doma nečekaně hladce
Klub

S vedoucím týmem prohráli doma nečekaně hladce

Redakce

Boleslavské dorostence zaskočil olomoucký soupeř, který jasně vede dorosteneckou ligu, důrazem a rychlostí. Po přestávce se sice zlepšili, ale vyspělý soupeř si vedení pohlídal.

První poločas vyzněl jasně ve prospěch Olomouce, i když první nebezpečný útok předvedla Boleslav. Eliášovu střelu však srazili obránci na roh a tomu olomoucká defenzíva odolala.
V 7. minutě zaváhal Křapka při rozehrávce a míč získal olomoucký Houska, z jehož přihrávky snadno skóroval Schmid - 0:1.

Boleslavští nezpanikařili a usilovali o vyrovnání. Mižič v 8. minutě nastřelil břevno. O tři minuty později po Mižičově centru a Tvrzníkově hlavičce Eliáš přestřelil branku z malého vápna.
Ve 20. minutě Schmidův rohový kop vnesl do boleslavské obrany nečekané zmatky a v nich se nejlépe zorientoval Ješko - 0:2.

Těsně po druhém inkasovaném gólu netrefil Mehanovič soupeřovu branku po Mižičově přesné přihrávce. A tak přišel další trest.
Ve 24. minutě Holubovu střelu z pětadvaceti metrů nešťastně tečoval Tvrzník do protipohybu vlastního brankáře Hankiče - 0:3.

Druhý poločas se Boleslavští marně snažili dohnat manko z první půle, Olomoučtí si v klidu výhru pohlídali.
Ve 48. minutě nastřelil olomoucký Houska z trestného kopu hráčskou zeď a Boleslavští vyrazili do brejku. Eliáš přihrál Bočkovi, ten však z dobré pozice na hranici pokutového území přestřelil. Podobně vyznívaly i další boleslavské útoky - scházelo jim přesné zakončení. V 66. minutě se vyznamenal Hankič v boleslavské brance, když zlikvidoval Houskovu šanci, které předcházela zdařilá olomoucká kombinace.
V 71. minutě boleslavskou kombinační akci završil Mehanovič perfektní přihrávkou za obranu. Naběhl si na ni Prieložný a střelou k pravé tyči snížil - 1:3.

Poslední slovo však patřilo Olomouckým.
V 86. minutě se v individuální akci prosadil Houska a ranou k pravé tyči zpečetil boleslavskou prohru - 1:4.

Sestava FK Mladá Boleslav: Hankic - Křapka (61. Prieložný), Hošťálek, Vraštil, Geissler - Eliáš, Láncz, Tvrzník (51.Novák), Mižič (41.Boček) - Klobása (79. Živnůstka), Mehanovič (86. Fidrich).

Sestava SK Sigma Olomouc: Arbeit - Studený, Ješko,Štěrba, Falta - Texl, Schmid (71. Ševšík), Houska, Zahradníček (90. Hýbl) - Hladík (83. Bača), Holub (90. Hlavica).

Góly: 71. Prieložný - 7. Schmid, 20. Ješko, 24. Holub, 86. Houska

ŽK: Vraštil, Láncz - Arbeit, Ješko

Diváků: 105

Fanshop banner