Hra o semifinále zůstává otevřená
Klub

Hra o semifinále zůstává otevřená

Redakce

Ve čtvrtfinále Poháru České pošty Boleslavští neudrželi důležité vedení a po nerozhodné bitvě mají do semifinále stejně blízko či daleko, jako Sparta Praha. Za týden to bude ještě hodně dramatické.

První čtvrtfinálové utkání Poháru České pošty FK Mladá Boleslav - AC Sparta Praha se hrálo ve středu 21. března na mladoboleslavském Městském stadionu, odveta je na programu za týden ve středu 28. března od 18 hodin v pražské Generali aréně. Lepší z tohoto čtvrtfinále se střetne s úspěšnějším týmem z dvojice Dynamo České Budějovice - Baumit Jablonec.
Boleslavští do čtvrtfinále přešli přes třetiligovou Chrudim (3:0), druholigové Brno 3:1) a mistrovskou Plzeň (1:1 a 2:0). Sparťané vyřadili třetiligové Domažlice 7:1, třetiligové Pardubice 3:1 a druholigové Znojmo (4:1 a 3:0). Z toho je patrné, že Boleslavští měli cestu do čtvrtfinále o trochu náročnější.

První poločas začali Boleslavští dobře. Ve 3. minutě přešel Zahustel přes Jarošíka, zacentroval ke vzdálenější tyči, kde Štohanzl hlavičkoval do brankářovy náruče. Druhou šanci vymyslel Šírl v 11. minutě. Prostrčil míč mezi stopery na Zahustela, ale brankář Vaclík byl u míče o vteřinku dříve. Ve 13. minutě vypálil na boleslavskou branku Grajciar a Šeda s úspěchem vyrazil. Následný centr odvrátil Kysela, ale Sparta zůstala nadále u míče. Brabec ze dvaceti metrů vystřelil tvrdě a nepřesně.

V 17. minutě zaútočil po levé straně Mareš, přešel přes stopera Brabce a zacentroval před branku. Jarošík míč nepustil před branku, ale srazil na hranici vápna, kde byl nekrytý Janíček a ten se přesně trefil po zemi k levé tyči - 1:0.
Boleslavští však vedení dlouho neudrželi.
Ve 21. minutě po autovém vhazování a nedůrazných odkopech boleslavských obránců Přikryl snadno z necelých deseti metrů prostřelil Šedu a vyrovnal - 1:1.

V následujících minutách netrefil Mareš branku z trestného kopu. Nadějně vyhlížející útok zakončil Štohanzl nepřesnou střelou. Po Kuličově přihrávce střílel vedle Mareš. V závěru poločasu měla velkou šanci Sparta po průniku Grajciara, na jeho přihrávku před brankou nedosáhl Kerič. A v poslední akce před přestávkou střílel nepřesně Krejčí.

Druhý poločas byl podobně jako první plný dramatických situací. Ovšem bez gólového vyústění. V 53. minutě Kuličův roh hlavičkoval Zahustel a sparťanský gólman předvedl fantastický zákrok. A ke škodě Boleslavi uspěl i proti následné Janíčkově dorážce. V období mezi 60. a 70. minutou zle dotírali hráči Sparty a byli několikrát blízko skórování. Krejčí utekl Zahustelovi, přihrál Keričovi, který běžel sám na Šedu, ale ten jej vychytal. Vzápětí zabránil jistému gólu z kopačky Krejčího po Kyselově kiksu. Za tři minuty brankář Šeda zmařil brejk Krejčího a poradil si i s Kweukem, který se na něho řítil v 69. minutě. Střely Brabce a Vidličky minuly branku. V závěru se Boleslav tlačila k soupeřově brance, ale bez efektu. Chramostovu ránu z plného běhu Vaclík vyrazil, Kuličův volej o necelý metr minul branku, Fillo mířil také těsně vedle a neprosadil se ani hlavou po Kuličově trestném kopu v 84. minutě. V nastaveném čase Boleslavští vydřeli rohový kop, ale vytouženého vítězného gólu nedosáhli.

Remíza 1:1 ponechává ve hře o postup do semifinále Poháru České pošty oba týmy, i když si Sparta může myslet, že je na tom pro odvetu o trochu lépe než Boleslav. Rozhodne se ve středu 28. března.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Kysela, Rolko, Dimitrovski, Šírl - Kúdela, Janíček (71. Brunclík) - Zahustel, Kulič, Štohanzl (65. Fillo) - Mareš (61. Chramosta).

Sestava AC Sparta Praha: Vaclík - Vidlička (90. Kadeřábek), Brabec, Jarošík, Pamič - Hušbauer, Matějovský - Krejčí, Grajciar (54. Kweuke), Přikryl - Kerič (81. Sionko).

Góly: 17. Janíček - 21. Přikryl

ŽK: Kulič, Janíček, Brunclík, Dimitrovski - Hušbauer, Kerič, Grajciar, Matějovský

Rozhodčí: Bílek -Ubias, Pilný

Diváků: 3786

Fanshop banner