Z horké hlučínské půdy přivezli důležité tři body
Klub

Z horké hlučínské půdy přivezli důležité tři body

Redakce

Boleslavští dorostenci byli většinou lepší než hlučínští protihráči a zaslouženě získali vedení o tři góly. Teprve potom dovolili soupeři prohru zmírnit.

Hned v 1. minutě Eliáš prošel po pravé straně přes obránce a i když mohl postupovat ještě sám do vápna, zvolil přihrávku, která nenašla adresáta. O minutu později Eliáš centrem z pravé strany našel na zadní tyči Mižiče, ten však střílel mimo branku. V 10. minutě střelecký pokus Mehanoviće z dvaceti metrů minul branku. Ve 14. minutě dal Mehanović z poloviny hřiště krásný balon za obranu, kam vystartoval Eliáš, ovšem hlučínský brankář byl u míče dřív. Kolem 20. minuty boleslavská defenzíva úspěšně přežila sérii rohových kopů soupeře. Ve 34. minutě Klobása podržel před vápnem míč, přiklepl Mehanovićovi a ten vystřelil vedle branky.

Ve 41. minutě opět Klobása před vápnem přiťukl Mehanovićovi, ten si míč připravil z pravé na levou nohu a přesným obloučkem zavěsil do vzdálenějšího růžku branky - 0:1.
Ve 43. minutě si Eliáš narazil s Mehanovićem a tvrdě vystřelil, brankář vyrazil s vypětím všech sil na rohový kop.

Druhý poločas pokračoval v duchu prvního. Ve 46. minutě Mehanović trefil obránce a odražený míč přistrčil nezištně Lánczovi, jehož ránu z úhlu gólman kryl. V 52. minutě trestný kop Mehanoviće hlavičkoval Hošťálek na volného Láncze, proti jehož zakončení brankář Hlučína výborně zasáhl. Vyražený míč dorážel Křapka mimo branku. V 55. minutě Boleslavští chybovali v rozehrávce a soupeř vyrazil do rychlého brejku, který zakončil střelou těsně mimo branku.
V 60. minutě Láncz nacentroval z pravé strany přes celé vápno na rozběhnutého Hošťálka, který předskočil obránce a hlavou ke vzdálenější tyči zvýšil vedení - 0:2.
V 72. minutě Mehanovičův rohový kop z pravé strany přesně zakončil Hůlka - 0:3.

V 82. minutě nedorozumění boleslavských obránců s brankářem využil ke vstřelení gólu hlučínský kapitán Pyclík - 1:3.
Boleslavské družstvo znervóznělo. Hlučínští vycítili šanci a jednoduchými nákopy do boleslavského vápna se neúnavně snažili prosadit. V 89. minutě si vynutili rohový kop a po jeho rozehrání se u bližší tyče v hlavičkovém souboji prosadil Kolenko - 2:3. Ve zbylých vteřinách už Boleslavští výhru uhájili.

Utkání zhodnotil boleslavský trenér Jiří Saňák slovy: Věřím, že si celý tým uvědomuje cennost této výhry, protože jsem podali proti velmi kompaktnímu a agresivnímu soupeři celkem slušný herní výkon, vytvořili si brankové příležitosti a soupeře přestříleli. Zároveň musíme s pokorou a poučením přijmout, že se nám posledních dvanáct minut nevydařilo a po zbytečných chybách utkání zdramatizovali. Tým si zaslouží respekt a uznání, protože utkání odehrál v maximálním tempu, koncentraci a s radostí."

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Hankič - Geissler, Hošťálek, Hůlka, Křapka - Tvrzník, Láncz - Mižič (46. Horák, 90. Živnůstka), Mehanović (85. Novák), Eliáš (88. Vraštil) - Klobása.

Góly: 82. Pyclík, 89. Kolenko - 41. Mehanović, 60. Hošťálek, 72. Hůlka

Fanshop banner