Podle očekávání přivezli první jarní tři body
Klub

Podle očekávání přivezli první jarní tři body

Redakce

Sedmnáctiletí dorostenci začali mistrovskou sezónu v Horních Počernicích, kde za krásn=ho slunečného počasí po rozpačitém úvodu nakonec rozstříleli žižkovské protivníky.

Na začátku utkání byla znát nervozita obou týmů z prvního utkání o body. Hra byla opatrná a místy neurovnaná. Pražané měli méně míč na kopačkách, ale když ho získali, dokázali nebezpečně zahrozit. Získali několik rohových kopů, které boleslavská obrana bez větších problémů pozorně ubránila.
V 5. minutě se prosadil z pravé strany Nedošetko a jeho zpětný balon našel Holečka, který přestřelil branku. Ve 12. minutě centroval Hodač a jen těsně se nedostal k přesnějšímu zakončení Kocourek. Ve 13. minutě žižkovský rohový kop dostali Boleslavští až opakovanými pokusy do bezpečné vzdálenosti. Ve 24. minutě přišel důležitý okamžik. Soupeř zahrával další ze série rohových kopů a po odraženém balonu, který se dostal k úplně osamocenému hráči Žižkova, mířila střela přímo do růžku Výdovy branky, ale ten bravurním zákrokem vyrazil na další rohový kop. Tento moment probudil a doslova nastartoval Boleslav, jež se začala výrazněji prosazovat v ofenzívě. Nejprve utekl ve 27. minutě Kubelka, ale jeho střela skončila těsně vedle. Ve 30. minutě zkoušel štěstí Hodač, ani jeho střela nebyla přesná. Ve 31. minutě předvedli hezkou kombinaci na jeden dotek Kateřiňák, Kubelka a Nedošetko, ale bez gólového zakončení.
Ve 39. minutě po ideální přihrávce Kateřiňáka utekl Lacek a otevřel skóre utkání střelou přes celou branku k tyči - 0:1.
Hned o minutu později po přihrávce Kocourka zvýšil Hodač vedení střelou z hranice pokutového území - 0:2.

Ve 40. minutě se individuálně prosadil opět Nedošetko, ale jeho finální přihrávka postrádala přesnost.

Úvod druhé půle patřil Žižkovu, který Boleslav přitlačil na její polovinu a dostal se do druhé slibné šance v utkání. Neproměnil ji však.
Ve 43. minutě hned z první kombinace boleslavského týmu po přestávce se v podstatě rozhodlo o osudu utkání. Hodač z levé strany zdařile odcentroval, Lacek nezištně sklepl Holečkovi a ten se prosadil tvrdou střelou - 0:3.
Než se Žižkovští stačili otřepat, zarazil jim hřebíček do rakve Lacek, jenž nepovedeným centrem překvapil domácího brankáře Semeráda - 0:4.

Ve 47. minutě se ocitl v šanci Kubelka, ale tentokrát byl žižkovský brankář pozorný.
V 50. minutě po zaváhání Kozmy s Nedošetkou dokázali Žižkovští snížit - 1:4.
O pět minut později utnul naději Pražanů na zvrat Martínek, který proměnil Horváthův pěkný míč do pokutového území - 1:5.
V 64. minutě kopal roh Kateřiňák a na jeho dobrý balon si naskočil nádherně Pajer a hlavou dal konečnou podobu výsledku utkání - 1:6.

V 73. minutě přehazoval brankáře Zemánek, ale míč skočil těsně před brankou a odrazil se do břevna. Následnou dorážku nezvládl Horváth. Hned vzápětí se role vyměnili a po střele Horvátha, jen o kousek nedoběhl dorážku Zemánek.

Trenér Martin Mrvík byl po utkání spokojený: „Jsem rád, že se nám povedl úspěšný vstup do druhé poloviny soutěže. První utkání jsou vždy těžká a ještě více v roli favorita. Myslím, že až na úvod utkání, kdy jsme byli hodně statičtí, jsme podali dobrý výkon a zaslouženě vyhráli.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Výda - Nedošetko (60. Kahoun), Pajer, Kozma(65. Jonáš), Houžvička - Kateřiňák - Kocourek (60. Bora), Holeček (50. Zemánek), Hodač, Lacek (50. Horváth) - Kubelka (50. Martínek).

Góly FK MB: 35. a 45. Lacek, 38. Hodač, 43. Holeček, 57. Martínek, 65. Pajer

Fanshop banner