Šancí měli na dva zápasy a vydřeli jen bod
Klub

Šancí měli na dva zápasy a vydřeli jen bod

Redakce

Boleslavským fotbalistům bylo málo platné, že soupeře přehrávali po celých devadesát minut, když neproměňovali i ty nejvyloženější šance. Góly začali dávat, až když o dva prohrávali.

V nedělním odpoledni byly ideální podmínky pro fotbal. Slunečné počasí, teplota vzduchu téměř dvacetistupňová a hrací plocha výtečně připravená. Čtvrtí Boleslavští se sedmatřiceti body hostili Příbramské, kteří měli o sedm bodů méně. Letošní mistrovskou sezónu začali velmi rozdílně. Ze čtyř zápasů Boleslavští tři vyhráli a jeden prohráli, Příbramští ani jeden nevyhráli a navíc nedali letos ještě ani gól. Střetnutí tedy mělo jasného favorita.

V prvním poločase Boleslavští splnili očekávání ofenzivní hrou se sedmi jasnými gólovými šancemi, z nichž ani jednu neproměnili.
V 17. minutě útok pěti boleslavských proti třem příbramským fotbalistům skončil rohem, který rozehrál Kulič a završil nádherným volejem Fillo. Gólman Hruška zázračně vyrazil. Za dvě minuty Zahustel přihrál Chramostovi, ten posunul na Filla, který sám před brankou nastřelil brankářovy nohy. Ve 20. minutě Zahustel v plném běhu sám proti Hruškovi vystřelil, ale příbramský brankář jej se štěstím vychytal. Ve 23. minutě založil akci Fillo, zleva odcentroval Šírl a Kúdela hlavičkou prodloužil na Chramostu, jehož volej Hruška u levé tyče lapil. Ve 24. minutě nastřelil Fillo pravou tyč příbramské branky. Ve 34. minutě po faulu na Chramostu kopal Šírl ze sedmnácti metrů trestňák. Prostřelil hráčskou zeď, ale Hrušku nepřekonal. Ve 43. minutě Kuličův roh hlavičkoval k levé tyči Kúdela, ale Hruška na dvakrát čisté konto uchránil. To už Boleslavští prohrávali.
Příbramští měli v první půli dvě šance. V 11. minutě Koukalův trestný kop vyrazil od pravé tyče Miller na roh.
A ve 42. minutě po centru od levé postranní lajny propadl na hranici vápna míč k příbramskému Hejdovi, který ho sice pořádně netrefil, přesto doskákal do boleslavské branky - 0:1.

V poslední minutě poločasu sudí neuznal Rolkovi vyrovnávací gól kvůli ofsajdu.

Druhý poločas pokračoval ve stylu prvního. Boleslavští jalově obléhali branku soupeře, který využíval k nebezpečným brejkům otevřenou obranu. V 51. minutě po Šírlově centru hlavičkoval Zahustel do břevna a dorážku Chramosta poslal vysoko nad. O tři minuty později se příbramský Šlapák probíjel přes Rolka a Dimitrovského fauly, které mu sudí odpískal a tím pádem neuznal gól, jehož docílil přízemní střelou. Další povedený Kuličův roh hlavičkoval Kúdela těsně vedle levé tyče. V 65. minutě Šírlův perfektní pas s jistotou v plném běhu zpracoval Fillo, ale na jeho střílený centr metr před brankou Zahustel nedosáhl. V 68. minutě přežila příbramská branka jen s velkou dávkou štěstí. Střely Brunclíka a Filla do sítě neprošly, následoval roh a po jeho rozehrání Kúdela z voleje trefil beka. V 69. minutě si Miller snadno poradil s trestným kopem Tomáše Pilíka.
Pro Boleslav druhá krutá chvíle nastala v 72. minutě. Boleslavští neúspěšně obléhali příbramské trestné území a když soupeř získal míč, vyrazil do brejku. Šlapák ve vápně zasekávačkou obehrál Rolka a šťastnou technickou střelou zamířil k pravé tyči podle bezradného Millera - 0:2.

Boleslav pokračovala v útočení a Kuličovu zpětnou přihrávku bez přípravy poslal Chramosta nad.
V 74. minutě vyslal Kulič po levém křídle do útoku Rolka a jeho centr hlavou umístil Zahustel - 1:2.

Ve zdlouhavém obléhání příbramské branky Táborského ránu srazil obránce a Rolkovu povedenou hlavičku efektně chytil Hruška.
V 88. minutě Boleslavští zúročili další obléhání soupeřova trestného území. Po Táborského centru vyrovnal Rolko - 2:2.

V nastavených třech minutách získala Boleslav trestný kop z osmnácti metrů. Brunclík trefil bránícího hráče ve zdi a následně sudí utkání ukončil.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kalina (73. Štohanzl), Rolko, Dimitrovski, Šírl - Janíček (66. Brunclík), Kúdela - Zahustel, Kulič, Fillo - Chramosta.

Sestava 1. FK Příbram: Hruška - Štochl, Hejda (90. Kraus), Krejčí, Divíšek (24. Pavel Pilík) - Jiří Mareš (90. Andrejevič), Šlapák, Tomáš Pilík, Pleško - Koukal, Krbeček.

Góly: 77. Zahustel, 88. Rolko - 42. Hejda, 72. Šlapák

ŽK: Kalina, Kulič - Koukal, Pleško, Mareš

Rozhodčí: Drábek - Dobrovolný, Košec

Diváků: 4483

Fanshop banner