Získali jen bod, i když byli jasně lepší
Klub

Získali jen bod, i když byli jasně lepší

Redakce

Boleslavští ve střetnutí s posledním mužstvem ČFL nečekaně ztratili dva body, ačkoliv měli více ze hry a mnohem více střeleckých příležitostí než soupeř. I tak jsou v aktuální tabulce v její lepší třetině.

Hrálo se za příjemného slunného počasí za teploty přesahující 10°C s příjemnými náznaky příchodu jara.
První
střelecký pokus si připsal Brunclík z pětadvaceti metrů, ale minul letohradskou branku. Po deseti minutách získali Boleslavští roh, rozehrál ho Dudka a volejem do bránícího hráče završil Táborský. Za tři minuty Táborský poslal přesným pasem do útoku Tvrdého, jeho centr však Brunclík neusměrnil. Ve 21. minutě musel letohradský brankář Finke vyběhnout mimo trestné území, aby odkopl míč před sprintujícím Bulutem. V následující minutě po narážečce s Bořilem vystřelil Dudka těsně vedle.
Ve 24. minutě nejprve Novotný zastavil Bulutův průnik rázným odkopem, ale Boleslavští zůstali u míče. Po Wojnarově autovém vhazování Bořil odcentroval před letohradskou branku, kde se nejlépe zorientoval Bulut a hlavou skóroval - 1:0.

Následovaly další střelecké příležitosti Boleslavi. Po dvou slepených rohových kopech nepřesně pálil Wojnar. Z Bořilova přiťuknutí přestřelil letohradskou branku i Táborský. Ve 33. minutě hledal Brunclík za obrannou linií soupeře rozběhnutého Buluta, ale brankář Finke byl u míče dřív. O sedm minut později Finke uspěl v dalším přímém souboji s Bulutem.
Teprve ve 44. minutě nebezpečně vystřelil Letohrad. Přízemní ránu Nadrchala vyrazil Kanaval na roh.

Druhý poločas začal letohradským útokem pokaženým ofsajdem a na druhé straně Synkovým centrem a nepřesným Wojnarovým zakončením. Ve 49. minutě krásný Bulutův oblouček umožnil vystřelit Tvrdému, ovšem Finke se štěstím vyrazil na roh. V 56. minutě po rohu hlavičkoval Charuza do tyče letohradské branky. V 60. minutě nevyužili Letohradští rohový kop k ohrožení soupeřovy branky a naopak Boleslavští vyrazili do rychlého útoku. Z nadějném přečíslení čtyř boleslavských proti dvěma letohradským hráčům však nic nebylo, neboť Dudka vysoko přestřelil branku. Nevyužité boleslavské šance soupeř záhy potrestal.
V 61. minutě se Letohradští vymanili po delším čase z boleslavského tlaku. Po Brendlově centru dvakrát marně střílel Nadrchal, ale dorážka Nadrchala už skončila v boleslavské brance - 1:1.

Letohradu viditelně vzrostly sebevědomí a odvaha do útočení. Kulhánkova rána v 62. minutě skončila rohem. V 66. minutě Bulutovi v dobré pozici odskočil Dudkův centr.
V 69. minutě centr od pravé postranní lajny usměrnil Brendl podruhé za Kanavalova záda - 1:2.

V 70. minutě Synkovo sólo zarazil letohradský kapitán Vaniš. Další tři boleslavské pokusy o útoky skončily ofsajdy. V 78. minutě zmařil ofsajd i letohradskou šanci po Bírově akci. O minutu později Wojnarův trestný kop snadno zkrotil Finke. Ten ochránil svoji branku i po Rozsívalově centru v 86. minutě.
V 88. minutě Schubertův centr zblokoval Kail na desátý boleslavský roh. Rozehrál ho Wojnar, hlavou prodloužil Charuza a ve finále akce Bulut hlavičkoval už do letohradské branky - 2:2.

Sestava FK Mladá Boleslav"B": Kanaval - Brunclík (62. Sedáček), Charuza, M. Šťastný, Tvrdý - Rozsíval, Dudka (72. Schubert) - Bulut, Wojnar, Bořil - Táborský (46. Synek)

Sestava FK OEZ Letohrad: Finke - Černohorský, Macek, Vaniš, Kail - Rudolf, Biro, Novotný - Faltus (58. Kulhánek), Brendl, Nadrchal.

Góly: 24. a 88. Bulut - 61. Kulhánek, 69. Brendl.

ŽK: Bulut, Rozsíval - Bíro, Rudolf

Rozhodčí: Schröter - Bohatý, Šecová

Diváků: 116

Fanshop banner