Základ úspěchu je životospráva jako řemen, tvrdí trenér Koubek
Klub

Základ úspěchu je životospráva jako řemen, tvrdí trenér Koubek

Redakce

Boleslavský postup do čtvrtfinále Poháru České pošty vytvořil hráčům nejnáročnější variantu březnového programu s devíti soutěžními zápasy. To je opravdu anglická porce fotbalu.

Před startem letošní mistrovské sezóny boleslavský trenér Miroslav Koubek řekl:„Fotbalový svaz nám sezónu zkomplikoval odložením podzimních pohárových zápasů s Plzní na jarní sezónu. V případě pohárového postupu přes Plzeň budeme muset zvládnout devět soutěžních zápasů v březnu. I přesto chceme získat maximum, ale bude to hodně náročné, bude to opravdu masakr."
A uprostřed očekávaného masakru se fotbalisté Mladé Boleslavi právě nacházejí. „Jsem zvědavý, jak si s tím Boleslav poradí," všiml si aktuální termínové náročnosti plzeňský kouč Pavel Vrba.

V březnu k dosud odehraným zápasům doma liga se Slavií (4.3.), venku pohár v Plzni (7.3.), venku liga v Liberci (10.3.) a doma pohár s Plzní (14.3.) postupně přibudou doma liga s Příbramí (18.3.), doma pohár se Spartou (21.3.), venku liga v Hradci Králové (25.3.) venku pohár na Spartě (28.3.) a doma liga s Teplicemi (1.4).

Zvládnout to Boleslavští?

„Věřím jim, vždyť všichni trénovali v zimě poctivě. Březnový program by se nedal zvládnout jenom s jedenácti hráči. Síly v náročném programu musíme rozložit na celý kádr," prohlásil už před pohárovými duely s Plzní Miroslav Koubek a dodal, že především hráči musí chtít náročný sled ligových a pohárových utkání absolvovat se ctí. „A jediný způsob, jak toto mimořádné zatížení zvládnout, je životospráva jako řemen a dobrá regenerace. To je základ."

Fanshop banner